Connect with us

Kultúra

Na Lide zahrajú Longital a Zlokot

Published

on

Reklama

Lidožúr je podujatie, ktoré nadväzuje na dobrovoľnícke aktivity meniace ostrov uprostred Váhu na nepoznanie. Láka mladých ľudí aj rodiny s deťmi do prírody, aby aktívne relaxovali pri športe alebo dobrej hudbe.

[youtube width=“560″ height=“316″]http://www.youtube.com/watch?v=mK5EZ2q4Jfg[/youtube]

Reklama

Program podujatia výstižne pomenovaného Lidožúr odštartuje v sobotu 22. júna dopoludnia maľovaním street artu pri Dome umenia. V rovnakom čase sa na cípe Lida uskutoční workshop pre rodiny s deťmi, pripravený v spolupráci s Centrom voľného času Ahoj.

Večerný program bude v znamení koncertov. Headlinerom je bratislavská dvojica Longital, ktorá je svojim prístupom k hudbe a pesničkárstvu slovenským unikátom. Koncertuje pravidelne po Európe, momentálne sa nachádza na turné po Moldavsku a Ukrajine. O rozohriatie publika sa postará víťaz RadioHead awards 2012 v kategórii objav roka bratislavská štvorica Zlokot. Nasledovať bude DJská dvojica Cosmic brothers z Trenčína (DJ Rafo,Pure). Súčasťou Lidožúru je ohňová šou a púšťanie lampiónov šťastia po vode.

Reklama

REKLAMA

bike-centrum

„Celý priestor bude na jeden večer zmenený na nepoznanie. Našim cieľom je aby sa návštevníci cítili čo najlepšie, tomuto budú prispôsobené rôzne druhy posedení, osvetlenie, taktiež občerstvenie bude prispôsobené tak deťom ako dospelým, mäsožrútom aj vegetariánom,“ sľúbili organizátori. Ich cieľom je prilákať ľudí do prírody a k aktívnemu tráveniu voľného času. „Zároveň chceme opätovne vybudovať tradíciu koncertov na Lide, napomôcť k rozvoju tohto miesta a vytvoriť priestor pre rekreáciu v blízkosti centra mesta.“

-inf-

Populárne články