Connect with us

Kultúra

Na hru o matke a dcérach Studenková svoju mamu nezobrala

Published

on

Reklama

Slovenské národné divadlo prišlo do Piešťan s komédiou Pamäť vody, ktorá rieši zložité rodinné vzťahy. V hlavnej úlohe sa predstavila Zdena Studenková, ktorá si myslí, že táto hra oslovuje najmä ženy.

[singlepic id=42321 w=520 h=340 float=center]

Reklama

 

„Máme chvíle, keď neznášame svojich rodičov, ale zároveň začíname mať rovnaké prejavy a gestá. Najmä ženy si hovoria: Bože môj, som úplne ako moja matka,“ povedala Zdena Studenková, ktorá stvárnila jednu z dcér zosnulej matky.

Reklama

Spolu so sestrami v stvárnení Zuzany Kocúrikovej a Zuzany Fialovej sa stretávajú krátko pred jej pohrebom a spomínajú na svoje detstvo. Postupne sa na svetlo sveta dostávajú rôzne spomienky a tajomstvá, ktoré mali zostať navždy utajené. Pohreb je však pre všetky dcéry novým začiatkom.

„Moja mama túto hru nevidela. Ona je divák, ktorý nemá rád ak divadlo rieši nejaké problémy. A ja som ju na túto pamäť nezobrala, pretože moja postava sa celý čas lúči so svojou matkou,“ povedala Zdena Studenková.

Súčasná škótska dramatička Shelagh Stephensonová sa vo svojej hre Pamäť vody nevyhýba ani vulgarizmom, aj preto bolo predstavenie nevhodné pre deti do 15 rokov. Podľa herca Františka Kovára sú situácie, v ktorých to bez hrubých slov nejde: „V tomto smere sme tolerantní k divákom, pretože my tieto slová nenadužívavame.“

Text a foto: Martin Palkovič

Populárne články