Connect with us

Aktuality

Na hrade Beckov otvoria sezónu bohatým programom

Published

on

Reklama

Už druhý krát otvára hrad Beckov svoje brány po rekonštrukcii. Sezónu 2013 sa slávnostne začína 27. a 28. apríla. Šerm, rozprávky, súťaže, dobová kuchyňa, lukostreľba či žonglérske predstavenie. A ešte omnoho viac. O program sa počas slávnostného otvorenia postará skupina historického šermu Rád sv. Galahada spolu s Templármi z hradu Bagras a skupinou historického tanca Galthilion a mnoho ďalších.

[singlepic id=42044 w=560 h=375 float=center]V roku 2012 zaznamenal beckovský hrad veľký nárast návštevníkov, pričom od otvorenia hradu 19. mája do novembra, navštívilo hrad Beckov vyše 50 tisíc ľudí počas viac ako 60-tich podujatí. Na porovnanie, pred rekonštrukciou bola návštevnosť okolo 27 tisíc ročne.

Reklama

[singlepic id=42045 w=320 h=240 float=right]Sezóna 2013 prináša viacero noviniek. Jednou z nich je stála expozícia k dejinám hradu a obce „Beckov od dávnoveku po novovek“, ktorú pripravil Slovenský archeologický a historický inštitút. Pribudla nová podlaha v hradnej kaplnke a tiež drevený mostík nad „vlčou jamou“. Zmeny nastali aj v otváracích hodinách, ktoré sú v piatok a sobotu od júna do augusta predĺžené až do 21.00. A tradičné „zatvorené“ pondelky, budú tiež v tomto období teda netradične otvorené. Zaujímavou novinkou je permanentka pre rodiny s deťmi alebo jednotlivcov, umožňujúca neobmedzený vstup počas celej sezóny. Tento rok je tu tiež možnosť platby kartou, čo isto ocenia nielen zahraniční turisti.

REKLAMA

Reklama

fitness sity cvicenia

PROGRAM

SOBOTA 27.4.
12.00
Predstavenie účinkujúcich a sprievodného programu
Streľba z luku, hod sekerou, maľovanie na tvár, dobový tábor, skúšanie zbraní a zbroje, dobová kuchyňa, súbojová klada a mnoho ďalších počas celého dňa

Šermiarske predstavenie – Všetky ženy rytiera Richarda
13.00 Delová salva – fanfáry
13.00 Otvorenie sezóny – príhovor starostu obce Beckov
13.30 Šermiarske scénky – Božie súdy a Ako ježibaba syna ženila
Žonglérske predstavenie
Dobové tance
Preťahovanie lanom – skúška sily
15.30 Sokoliari
16.00 Ukážka ostrých zbraní
Šermiarske predtsavenie – Vo víne je sila
Súťaž pre návštevníkov
17.00 Ukončenie 1. dňa slávnosti

NEDEĽA 28.4.
13.00
Predstavenie účinkujúcich a sprievodného programu
Streľba z luku, hod sekerou, maľovanie na tvár, dobový tábor, skúšanie zbraní a zbroje, dobová kuchyňa, súbojová klada a mnoho ďalších počas celého dňa

Šermiarske predstavenie – Vo víne je sila
14.00 Žonglérske predstavenie

Šermiarska rozprávka – Ako ježibaba syna ženila

Preťahovanie lanom – skúška sily
15.00 Šemiarske predstavenie – Božie súdy
Ukážka ostrých zbraní

Dobové tance
16.30 Šermiarske predstavenie – Všetky ženy rytiera Richarda
17.00 Ukončenie podujatia

Zdroj: TS

 

Populárne články