Connect with us

Kultúra

Na diskusii so Štrasserom chýbala Banášová

Published

on

Reklama

Priestor určený na debaty so spisovateľmi 27. marca v knižnici do posledného miesta zaplnili fanúšikovia Adely Banášovej. Známa zabávačka sa však pre pracovnú zaneprázdnenosť musela ospravedlniť. Zuzana Belková, ktorá debatu moderovala, preto vyspovedala spisovateľa Jána Štrassera.

[singlepic id=27332 w=320 h=240 float=left]Debata sa točila okolo jeho spisovateľskej a publicistickej činnosti. Po sérii kníh – rozhovorov s rozmanitými osobnosťami (Kňažko, Chudík, Lasica, Janovic, Labuda, Peteraj) prišiel naposledy s netradičným formátom. Otázky kládol naraz trom ženám – sopranistke Adriane Kučerovej, herečke Petre Polnišovej a moderátorke Adele Banášovej.

Reklama

„Sú to tri knihy v jednej. Výhodou bolo, že s každou respondentkou som sa nemusel stretnúť pätnásťkrát ako s pánom Chudíkom. Takže ten čas sme si ľahko našli a oni boli veľmi profesionálne v tom, že boli ústretové,“ prezradil Ján Štrasser.

Kniha je podľa jeho slov najmä o neznámych faktoch z ich života. Odhaľuje nie len ich vzťahy, o ktorých hovoria veľmi otvorene: „Zaujíma ma ich súkromný život, ako sa stal človek človekom, ako ho formovala rodiny, miesto kde býva. Ďalšie rovina je profesná, ale tam už nejdem až tak do hĺbky. A tá tretie rovina je názorová a postojová. Od politiky až po ekológiu.“

Reklama

Aktuálne sa Ján Štrasser pokúša urobiť ďalšiu rozhovorovú knižku s Emíliou Vášaryohovu. „Neuveríte, ale nájsť si s ňou spoločný voľný termín je oveľa ťažšie ako s Adelou Banášovou alebo Peťou Polnišovou. Ja som takú workoholičku ako je Milka Vášaryohvá ešte nevidel – hrá v divadle, veľa skúška, učí na VŠMU na plný úväzok a nájsť si s ňou dve hodiny voľné je skoro nemožné,“ posťažoval sa Ján Štrasser.

[nggallery id=1526]

Text a foto: Martin Palkovič

Populárne články