Connect with us

Kultúra

Na diecéznom kole Biblickej olympiády sa darilo Piešťancom

Published

on

Reklama

V kategórii stredných škôl už tretíkrát obhájilo prvenstvo Gymnázium Pierra de Coubertina. Diecézne kolo Biblickej olympiády pre žiakov základných a stredných škôl sa uskutočnilo 29. a 30. apríla v budove trnavského Arcibiskupského úradu.

biblicka-olympiada-2014_n

Reklama

Úvod každého biblického súťaženia otvorili svätou omšou, ktorú celebroval trnavský arcibiskup Ján Orosch. V homíliách arcibiskup zdôraznil potrebu vychádzania z tmy na svetlo, ako aj význam príslušnosti k cirkvi. Olympiáda pokračovala vedomostnou súťažou v šiestich kolách. Po jej ukončení trnavský arcibiskup odovzdal súťažiacim diplomy a odmeny.

V kategórii základných škôl minuloročné prvenstvo obhájili žiaci zo ZŠ sv. Jozefa v Hlohovci s počtom bodov 48. Na druhom mieste skončili žiaci zo ZŠ J. C. Hronského v Šali s počtom bodov 44 a tretie miesto patrí žiakom zo ZŠ sv. Cyrila a Metoda v Seredi s počtom bodov 43,25. Celklove sa olympiády v kategórii ZŠ zúčastnilo 11 družstiev.

Reklama

V kategórii stredných škôl si po tretí raz prvenstvo vybojovalo Gymnázium Pierra de Coubertina z Piešťan s počtom bodov 50,5, na druhom mieste sa umiestnilo Gymnázium Angely Merici s počtom bodov 47 a tretie miesto patrí Gymnáziu J. Matušku v Galante s počtom bodov 44. V kategórii stredných škôl súťažilo šesť družstiev.

Text a foto: Sr. Barbara Šranková/red Zdroj: abu.sk

Populárne články