Connect with us

Kultúra

Na BeeFree aj Marcus Schossow, Genix a Dance exxtravaganza

Published

on

Reklama

Festival tanečnej hudby, ktorý sa vlani presťahoval na piešťanské letisko sa uskutoční už tento víkend (27. a 28. júla). Opäť sa tam predvedú desiatky DJ-ov, medzi nimi aj Švéd Marcus Schossow, Brit Genix a DJ-i z rádia Europa 2.

[singlepic id=17031 w=320 h=240 float=right]Môžete ho volať DJ, môžete mu hovoriť producent a určite mu môžete hovoriť umelec s veľkým “U”. Tvorba Marcusa Schossowa nie je house, ako ho poznáme. Nie je to ani trance. Jeho zvuk je dirty, groovy, plný chytľavých riffov a hymnických zvukov – jednoducho výrazne rozpoznateľný, jedinečný Schossow sound. Tento mladík zo Švédska sa po dlhšej dobe opäť vracia so svojim vystúpením na Slovensko a opäť ako jeden zo zahraničných headlinerov BeeFree. Na trance/progressive stage-i odohrá svoj našlapaný set počas piatkovej noci od jednej do tretej hodiny rannej.

Reklama

Gemixov remix Waiting 4 od Red Hot Chilli Peppers, ktorý bol vydaný na labeli Ministry of Sound sa stal obrovským hitom na britskom BBC Radio 1, prv než bol originál zaradený v oficiálnych UK charts. Svoju produkciu vydáva na najväčších labeloch vrátane Anjunabeats, Armada, Spinnin. Výsledok spolupráce s Mike Koglinom pod názvom “Dyno” dosiahol v tomto roku niekoľkokrát prvú priečku v Beatport chart. Jedinečnosť jeho osobnosti spočíva aj v tom, že roku 2005 dosiahol oficiálny Guinnessov svetový rekord za najdlhší DJ set v histórii, v dĺžke neuveriteľných 84 hodín. Na BEEFREE síce odohrá len dve hodiny, ale v spojení s ďalším jedinečným elementom…

[youtube width=“522″ height=“316″]http://www.youtube.com/watch?v=m1D1Y1JWeWk[/youtube]

Reklama

Dance exxtravaganza je najpočúvanejšia relácia s elektronickou tanečnou hudbou na Slovensku. Počas svojho 2,5 ročného pôsobenia v slovenskom éteri, sa stala absolútnym unikátom a fenomémon medzi mladými ľuďmi. Každú sobotu prináša celých 5 hodín naplnených najnovšiou tanečnou hudbou, energiou a zábavou. Štvorica rezidentov tejto relácie DJ Pico, DJ Stame, DJ Fester a DJ Robbie sa Vám predstavia v LIVE prenose, ako inak na vlnách rádia Europa 2 aj spolu s už spomínaným headlinerom sobotňajšej noci Genixom.

Text: ts

Populárne články