Connect with us

Kultúra

Múzeum predstaví viac ako 800 fosílií strateného pralesa

Published

on

Reklama

Otvorenie zaujímavej výstavy Stratené pralesy pripravuje Balneologické múzeum Piešťany na štvrtok 21. mája od 17,00 h vo Ville Dr.Lisku na Štefánikovej ulici. Prírodovedná výstava, prezentujúca viac ako 800 exponátov fosílií zo Slovenska aj zahraničia, potrvá až do 25. augusta.

pozvánka Stratené pralesy výstava

Reklama

Ako nám povedal kurátor prírodnej zbierky múzea Tomáš Mlynský, výstava je paleobotanická, nadväzuje na minuloročnú, ktorá sa venovala foslíliám živočíchov a je rozdelená na tri hlavné časti. „Prvá časť je venovaná napríklad jantáru, kde si môžu návštevníci pozrieť aj ukážky jantáru s hmyzom, ďalšia časť sa venuje prekremenelým drevám, drevným opálom z rôznych lokalít, posledná časť sa zaoberá evolúciou rastlín, ukazuje ich vývoj i s popisom postupne v geologických obdobiach.“ Pri výbere rastlín a fosílií sa zamerali i na lokality v okolí, kde sa dajú nájsť, takou je napríklad i Červená veža.

REKLAMA

Reklama

bio dia web baner 300x300 maj18

Vila dr. Lisku je otvorená v pondelok až Piatok od ôsmej do štvrtej, s obednou prestávkou medzi dvanástou a jednou, a tiež v nedeľu od 13,00 do 17,00 h.

-inf-

 

Populárne články