Connect with us

Aktuality

Deti si vyskúšali kosenie trávy aj dojenie

Published

on

Reklama

Podujatie s názvom Trávy naše každodenné, ktorého sa zúčastnili deti zo základných škôl M. R. Štefánika, Brezová a F. E. Scherera, pripravila v pondelok 18. mája Mestská knižnica mesta Piešťany. Akcia sa uskutočnila v spolupráci s Považskou koseckou družinou Slovenského koseckého spolku ako sprievodný program celosvetového Dňa fascinácie rastlinami 2015.

P1160552_resize

Reklama

Cieľom podujatia bolo  predstaviť trávy ako jedny z najfascinujúcejších rastlín, ktoré sú dôležitou súčasťou životného prostredia v prírode aj meste, poľnohospodárskej krajiny a zdrojom obživy pre divožijúce a hospodárske zvieratá.

P1160545_resize

Reklama

 

REKLAMA

bio dia web baner 300x300 maj18

Program prebiehal na trávniku v parčíku vedľa knižnice a jeho súčasťou bolo rozprávanie o rôznych druhoch tráv a ich využití, ale aj praktické ukážky kosenia ručnými kosami v podaní koscov z Považskej koseckej družiny. Nechýbala medzi nimi ani najmladšia členka – piatačka Ella Ledecká z Drahoviec, ktorá sa pravidelne zúčastňuje na súťažiach v kosení.

P1160558_resize

Ako treba kosiť trávu, si mohli za asistencie dospelých vyskúšať aj deti, no zahanbiť sa nedali ani pani učiteľky. Zároveň sa oboznámili s ďalšou, pre mestské deti nezvyčajnou činnosťou, dojením kravy, respektíve jej  makety v životnej veľkosti so špeciálne zabudovaným vemenom.

P1160561_resize

Ďalší zaujímavý program bude venovaný Dňu fascinácie rastlinami v stredu 20. mája v priestoroch Národného poľnohospodárskeho a potravinárskeho centra – Výskumného ústavu rastlinnej výroby.

P1160568_resize

Viac informácií nájdete tu: V Piešťanoch môžete zažiť Deň fascinácie rastlinami – zasadia aj mišpulu

M. Márová/red, foto: M. Márová

Populárne články