Connect with us

Kultúra

Multižánrový GRAPE už chystá plochy, dresscode pre tento ročník je biela 

Published

on

Reklama

Festival GRAPE, ktorý štartuje už budúci piatok 12. augusta, dopredáva posledné lístky. Na šiestich pódiách vystúpi počas dvoch dní viac ako sedemdesiat interpretov a DJ-ov, pripravený bude aj URBAN MARKET, rôzne aktivity či súťaže od sponzorov a sprievodné podujatia. Organizátori vyhlásili opäť nepovinný dresscode, ktorým je tento rok biela farba. Poslednou správou na FB stránke  festu bola tiež informácia, že plochy na letisku už chystajú.

Reklama

„DRESSCODE je tu! Tento rok, myslíme, veľmi jednoduchý. Téma: — SLUŠNOSŤ — NEVINNOSŤ — a samozrejme, BIELA farba. Tu sú tipy, ako sa dá obliecť,“ uvádzajú na FB stránke festivalu. Biela, ale aj čiera a sivá a minimalistický štýl dominuje celému vizuálu a propagácii ročníku 2016, zaujímavosťou boli napríklad aj lístky s potlačou, ktoré sa dali kúpiť len na „kamenných“ predajniach.

Poslednou správou ohľadom programu bola trochu nepríjemná informácia pre fanúšikov skupiny Circa Waves: „Máme jednu vynútenú zmenu v programe. Veľmi nás to mrzí, ale skupina Circa Waves na našom festivale nevystúpi. Dostali sme info od manažéra kapely, že nahrávajú nový album a tento víkend budú v štúdiu. Keďže nám to kapela oznámila veľmi neskoro, bolo prakticky nemožné zohnať alternatívnu náhradu dva týždne pred festivalom,“ oznámili na stránke organizátori tento týždeň.

Reklama

Novým interpretom na GRAPE tak bude Norma Jean Martin, rodáčka z New Yorku s krásnym zastreným hlasom, ktorá príde na festival po vystúpení na maďarskom Szigete.

Medzi viac ako sedemdesiatkou interpretov je mnoho českých a slovenských mien, po menšej odmlke napríklad príde späť na Slovensko Jana Kirschner, vystúpia obľúbení Longital, Chiki-liki-tua či Para, ďalej postpunkoví The Swan Bride, Swing Society Orchestra zase zahrajú swingovú klasiku a po roku sa vrátia aj akustickí Prešporskí junáci. Na pódiu sa objaví tiež popový Vetroplach a o sobotný techno záver sa postará legenda Toky. Pre milovníkov hip-hopu a elektronickej hudby je určený stage s interpretmi ako MOJA REČ, BOYBAND (cz/sk), STRAPO feat. SPINHANDZ, SMACK (cz), NORMAN BATES (cz), FVLCRVM, DALYB, NOBODYLISTEN (cz), DŽUNYJA G, PURIST DJ SET, DJ SPANK, SJ SHIMO. „Nebude chýbať ani tradičný DANCE WORKSHOP,” informujú organizátori. Okrem domácich sa môžu návštevníci tešiť na dánsky ženský zázrak MØ, po troch rokoch príde aj Austrálčan Dub FX a túto dvojicu doplnia All Tvvins z Írska, či ďalší európski interpreti ako Bloc Party (uk), Netsky live (be), Milky Chance (de), Camo & Krooked (at), HVOB (at), Jan Blomqvist (de), Bokka (pl).

-inf-, Zdroj: ww.grape.sk, FB GRAPE Festival, video: YouTube

Populárne články