Connect with us

Kultúra

Morcheeba spraví z letiska najúžasnejšie miesto na svete

Published

on

Reklama

Grape festival prezradil meno ďalšieho zahraničného hosťa. Na piešťanskom letisku (10. – 11. augusta) zahrá trip-hopová legenda Morcheeba v pôvodnej zostave, so speváčkou Skye Edwards. 

[singlepic id=29133 w=320 h=240 float=left]Morcheeba je na hudobnej scéne už 17 rokov, predala vyše 6 miliónov nosičov a spolu s Portishead a Massive Atack patrí k najzásadnejším predstaviteľom trip-hopu. Kapelu založili bratia Paul a Ros Godfreyovci a ako speváčku si prizvali éterickú Skye Edwards so zamatovým a podmanivým hlasom, ktorá sa stala výraznou osobnosťou a tvárou kapely.

Reklama

Skupina sa preslávila koncom 90. rokov albumami Who can you trust?, Big Calm a Fragments of Freedom. V roku 2003 kapelu opustila Skye a vydala sa na sólovú dráhu, ale toto rozdelenie neprinieslo ani jednej strane výraznejší úspech. O sedem rokov neskôr sa preto vrátila a kapela vydala album Blood Like Lemonade. „Iba keď sme všetci spolu, dostáva naša hudba zmysel. Paul je skvelý v štúdiu a ja so Skye na pódiu,“ povedal o jej návrate Ros Godfrey.

Morcheeba v pôvodnom zložení na Slovensku ešte nehrala a aj to bol jeden z dôvodov, prečo sa organizátori rozhodli osloviť práve túto kapelu. „Pred dvoma rokmi sme videli koncert a ostali sme absolútne uchvátení atmosférou a srdečnosťou celého vystúpenia. Hovorili sme si, aha stará dobrá Morcheeba, škoda, že v takejto zostave sme ich u nás ešte nevideli. No a teraz uvidíme. Samotná kapela sa tiež teší, že sa konečne ukáže premiérovo v tomto zložení na Slovensku. Veríme, že ich vystúpenie urobí z piešťanského letiska na chvíľku najúžasnejšie miesto na svete,“ povedal jeden z organizátorov Ján Trstenský.

Reklama

[youtube width=“522″ height=“316″]http://www.youtube.com/watch?v=RMyR-3GS73c[/youtube]

Text a foto: TS Grape

Populárne články