Connect with us

Kultúra

Metalovú kapelu Lordi zaskočil na Topfeste Polemic

Published

on

Reklama

Všetky tri pódiá otočené smerom na Hornú Stredu, ale možno aj obmedzená  hlasitosť zabezpečili, že najväčší festival,ktorý sa tento rok na letisku koná, Piešťancov príliš nerušil.

[singlepic id=32091 w=320 h=240 float=left]Na Topfeste pritom hrajú prevažne tvrdú hudbu. Hlavnými hviezdami prvého dňa (29. júna) boli americká nu-metalová kapela Ill Nino, domáci punkáči Konflikt a metaloví Lordi z Fínska, známi svojimi prepracovanými kostýmami. Fínom však meškala batožina a preto vystúpili až ako poslední. Návštevníci hodnotili ich koncert ako vrchol piatkovej noci.

Reklama

Ill Nino boli zo slovenského publika nadšený a svojim fanúšikom sľubovali, že sa kvôli nim ešte do našej krajiny vrátia. Konflikt, ktorý je na scéne už 22 rokov dokázal, že jeho hudba je obľúbená, napriek množstvu žánrov, ktoré odvtedy vznikli. Zatiaľčo hrali svoj tvrdý rebelantský punk neďaleko, v stane Toptrance sa milovníci inej hudby zabávali na elektronickej produkcii nemeckého DJ-a Marcela Woodsa. Dieru v programe, ktorú spôsobila meškajúca batožina kapely Lordi, vyplnil Polemic. Najzaujímavejšou kapelou B-stageu boli domáci Furera Fondo a českí Prague Conspiracy.

REKLAMA

Reklama

[nggallery id=1772]

Text: M. Palkovič Foto: M. Palkovič, M. Petlák

Populárne články