Connect with us

Kultúra

Marina. Najsilnejšia spomienka z festivalu Grape

Published

on

Reklama

Jediné, čo sa v druhej polovici pokazilo bol zvuk počas vystúpenia Pary. Napriek tomu patril tento koncert k ďalšiemu z množstva vrcholov podujatia.

[singlepic id=18101 w=320 h=240 float=right]Kapela, ktorá v tejto festivalovej sezóne vystupuje len pri výnimočných príležitostiach, si atmosféru letiska užívala skoro tak dobre ako publikum – spevák Lasky sa dokonca vozil na rukách ľudí v zorbingovej guli. Ľudí im predtým rozohriali United Flavour a naozajstné letné počasie. Slnko sa síce dopoludnia skrývalo za mraky, ale potom príjemne pálilo a pri západe dotváralo atmosféru.

Reklama

[singlepic id=18118 w=320 h=240 float=right]„Po včerajších Hurts som si myslel, že už nič lepšie neuvidím, ale dnes prišla Marina,“ vyznal sa jeden z návštevníkov. Bolo to krátko po vystúpení výnimočnej britskej speváčky s výzorom bábiky. Na pódium prišla v cukríkovo ružových šatách zo stužkovej, strhla na seba pozornosť divákov i fotografov, až natoľko, že si nikto nevšímal jej skupinu. Vyzývavé pózy, tanečné kreácie a neskutočná energia roztancovali snáď celý Grape. A Marina na záver skonštatovala: „Grape festival – great festival!“ Marina And The Diamonds je po Hurts ďalším dôkazom, že slovenské publikum dokáže oceniť súčasnú hudbu.

Takto Grape spieval s Marinou I am not a robot:

Reklama

[youtube width=“522″ height=“350″]http://www.youtube.com/watch?v=Xp027S1809U[/youtube]

[singlepic id=18144 w=320 h=240 float=right]V jej tieni zostali dokonca aj The Wombats. Ich indie-pop z Liverpoolu však nebol o nič horší. Prekvapením večera sa pre mnohých stali Kormac´s Big Band. Zoskupenie, ktoré je rozšírením projektu DJ Kormaca z Dublinu, originálne mieša živú hudbu s elektronickou. Spev, bicie, kontrabas, banjo, dychy a to všetko pod vedením šikovného DJa, dokázali z druhého festivalového pódia vytvoriť pódium hlavné a na letisku navodiť klubovú atmosféru.

[singlepic id=18141 w=320 h=240 float=right]Celý Grape fungoval ako zabehnuté podujatie. Málokomu asi napadlo, že to bol iba druhý ročník, ale svojim programom a servisom pre návštevníkov ďaleko prevýšil ostatné festivaly. Stánky s občerstvením, špeciálne stany na čapovanie piva, v ktorých sa netvoria rady, sprchy, oddychové zóny, „nabíjačkáreň“ – to všetko sa dá odkukať od Pohody. Ale hlavnou prednosťou „Greatu“ je jeho veľkosť.

Organizátori nezabudli na záver festivalu fanúšikom zatlieskať:

[youtube width=“522″ height=“350″]http://www.youtube.com/watch?v=30WlIE5jfBE[/youtube]

Pozrite si aj fotogalériu z prvých hodín festivalu a prečítajte si ako bolo v piatok.

REKLAMA

Foto: Martin Palkovič

[nggallery id=1008]

Foto: Tomáš Halo

[nggallery id=1007]

Autor: Martin Palkovič

Populárne články