Connect with us

Kultúra

Marhat Band – kozmopolitná hudba spod Považského Inovca

Published

on

Reklama

Voľné zoskupenie muzikantov Marhat Band z Piešťan, Hlohovca a Myjavy prezentuje originálny folk a world music. Nedávno dokončili debutový album s názvom A Tribute to (Un)known Artists.

[singlepic id=32444 w=320 h=240 float=right]„Pocta (ne)známym umelcom je v podstate zhrnutím mojej doterajšej hudobnej tvorby. Na albume sú skladby z 90tych rokov, ktoré som hrával ako člen hlohovskej alternatívnej skupiny Nightsnows, skladby z môjho pôsobenia v piešťanskej kapele Kulisy, ako aj úplne nové veci,“ povedal o debute Branislav Galo alias Marhat.

Reklama

Sám okrem spevu hrá na alt saxofón, flautu a írske píšťaly. Marhat Band podľa jeho slov ďalej tvoria basgitarista Marek Selnekovič, bubeník Boris Páleník a ich virtuálny elektronický spoluhráč menom Emerald. „V širšej zostave sa k nám pridávajú Tomáš Bucko – gitara, Braňo Zelenay – gitara a Katarína Roupová – spev,“ uviedol líder zoskupenia.

„Zvukovo je album viac akustický a obsahuje anglicky a slovensky spievané texty, ktoré sa vyjadrujú k rôznym, niekedy aj sporným témam posledných 20 rokov, ako aj k súčasnosti,“ definoval témy skladieb.

Reklama

Inšpiráciou je pre Marhat hudba sama o sebe: „Inými slovami, keďže nechodím na ryby a nezarábam milióny venujem sa vo voľnom čase hudbe.“

Samotný názov Marhat Band vznikol na základe pomenovania kopca blízko Piešťan. „Tento názov mi evokuje slovenčinu, češtinu, maďarčinu, turečtinu, hebrejčinu, rómštinu a nemčinu dokopy. Presne to čím je náš región,“ uzavrel Branislav Galo.

Debutový album zoskupenia Marhat Band si môžete vypočuť tu.

 

(mp)

Populárne články