Connect with us

Kultúra

Májový koncert Tindersticks na Nouveau.Nu Nights

Published

on

Reklama

Nouveau.Nu Nigths je jedno z mála podujatí na Slovensku, ktoré každoročne prináša koncerty nových  a netradičných zahraničných interprétov na naše pódia. Tento rok projekt NouveauNu. Nights odštartujú v absolútnej slovenskej premiére kultoví Tindersticks. V podvečer druhej májovej nedele k nám z britských ostrovov zavíta poriadna nádielka melancholickej alternatívnej hudby.

[singlepic id=27781 w=320 h=240 float=left]Formácia pochádzajúca z Notthinghamu pôsobí na hudobnej scéne od roku 1991. Už svojím debutom Tindersticks vzbudili u kritiky veľký záujem. Ich osobitý, žánrovo sublimujúci štýl a atmosferické vystúpenia si získali aj široké svetové publikum a veľkej obľube sa tešia v Čechách. Niet sa čomu čudovať. Pôsobivé melancholické melódie, orchestrálne aranžmá a rozochvený smoky barytón frontmana Stuarta Staplesa si podmania nejednu poetickú dušu. Kapela nahrala mimo iného aj niekoľko kvalitných filmových soundtrackov. Diváci sa môžu tešiť nielen na známe vychytávky, ale aj na svieže novinky z ich v poradí už deviateho albumu „the something rain“. Na albume je príznačne 9 piesní a svetu bol predstavený vo februári tohto roku.

Reklama

Koncert sa uskutoční 13.5.2012 v Bratislavskom klube Ateliér Babylon (bývalé divadlo West). Vstupenky si môžete zakúpiť v predpredaji už teraz v predajných miestach siete Ticketportal.

Nouveau.Nu Nights vám prináša Agentúra Duna a OZ Vresk Factory.

Reklama

[youtube width=“522″ height=“316″]http://www.youtube.com/watch?v=5v1eFVOj4is[/youtube]

Text a foto: tlačová správa

Populárne články