Connect with us

Kultúra

Magna gallery sa uviedla výstavou Martina Borodáča

Published

on

Reklama

Renomovaný výtvarník Martin Borodáč otvoril v piatok 23. novembra úvodnú autorskú výstavu svojich diel na prvom poschodí  novovzniknutej Magna Gallery na Teplickej ulici v Piešťanoch. Na obrazoch, ktoré sú vytvorené technikou akryl na plátne, je zrejmé najmä pôsobenie vplyvu autorovho obľúbeného Jadranského pobrežia a odrážajú ho i názvy diel ako: Nočné, more, Jadranský koník, Splitské vlny či Jadranská pláž… Ale ako tvrdí sám umelec, nájdete v nich čokoľvek, čo tam vidíte – i celý vesmír. Vnímavému pozorovateľovi umenia však sprostredkujú najmä emócie ich tvorcu.

[singlepic id=37652 w=560 h=360 float=center]

Reklama

Výstava Martina Borodáča, ktorá potrvá do 19. decembra, je prvou z rady autorských výstav, ktoré Magna Gallery pripravuje. Hoci je galéria svojou rozlohou malá, nechýbajú jej veľké ambície a nadviazala spoluprácu už s viac ako dvadsiatkou známych slovenských a  českých umelcov ako napr. Andrej Augustín, Martin Augustín, Daniel Brogyányi, Róbert Hromec, Petr Faltus … Vybrané diela sú umiestnené na prízemí galérie, ktorá sa nachádza v priestoroch OC Aupark (vchod pri služobnom parkovisku na Teplickej ulici). Otvorené má od utorka do piatku od 13,00 h do 18,00 h a v sobotu dopoludnia. Nájdete tu nielen obrazy, ale i grafiky, sochy a v budúcnosti dizajnérske šperky. Všetky vystavené diela sú predajné.
Martin Borodáč sa narodil v roku 1964 v Bratislave, v rokoch 1979 – 1983 vyštudoval Strednú umelecko-priemyslovú školu v Bratislave u prof.R.Filu a následne absolvoval šesťročné štúdium na Surikovovej výtvarnej akadémii v Moskve. Vystavoval nielen na Slovensku, ale i v USA, v Chorvátsku a vo Francúzsku.

[nggallery id=2043]
Autor: Adriana Drahovská Foto: J. Ondreička

Reklama

Populárne články