Connect with us

Kultúra

Magna Gallery predstaví Waršavskú čipku Lucie Fabovej

Published

on

Reklama

Vernisáž výstavy s názvom Waršavská čipka mladej výtvarníčky Lucie Fabovej sa koná trochu netradične už v stredu 11. mája o 18-tej hodine v Magna Gallery na Teplickej ulici vedľa Auparku. Verejnosť uvítajú, vstup má zdarma. Kurátorkou výstavy, ktorá potrvá do 20. júna je Silvia Lacková Čúzyová.

PlagatFABOVA-undone

Reklama

 

 

Reklama

ŽIVOTOPIS

Vytvarníčka  Lucia Fabová (*1985) pochádza z Trenčína. Po štúdiu na Strednej umeleckej škole v Trenčíne získala titul Magistra umenia na Akadémii umení v Banskej Bystrici, Fakulta výtvarných umení, v ateliéri súčasnej maľby a v ateliéri Voľné výtvarné umenie u prof. Františka Hodonského, akad.mal. Skúsenosti naberala aj v zahraničí, ešte počas štúdia na Accademia di Belle Arti di Lecce v Taliansku a v roku 2010 na študijno-pracovnej stáži v španielskej Valencii v Galeria Maika Sanchéz. Od roku 2011 sa venuje najmä veľkoformátovej maľbe, grafike a zvukovej inštalácii.

VZDELANIE:

2009 -2011  Akadémia umení v Banskej Bystrici,Fakulta výtvarných umení, Voľné výtvarné  umenie u prof. František Hodonský, akad.mal

2010-2011  Študijno-pracovná stáž v Galeria Maika Sánchez, Valencia, Španielsko

2005-2009  Akadémia umení v Banskej Bystrici, Fakulta výtvarných umení, Voľné výt. umenie u prof. František Hodonský, akad.mal.

2007 – 2008  Accademia di Belle Arti di Lecce, Fakulta výtvarných umení, Ateliér maľby- prof. Franco Continni a Ateliér grafiky – prof. Glauco Lendaro, Lecce, Taliansko

1999 – 2003 Stredná umelecká škola v Trenčíne, odbor módny návrhár, SR

Okrem jedenástich samostatných výstav na Slovensku, v Čechách a v Taliansku absolvovala výtvarníčka aj dvadsiatku spoločných výstav. Piešťanci mali možnosť vidieť jej diela aj na prezentácii mladých umelcov Young Art Show v Dome umenia v rokoch 2014 a 2015. Zúčastnila sa tiež viac ako desiatky medzinárodných sympózií, workshopov a súťaží.

-red-, Zdroj: www.magnagallery.sk.

 

 

 

Populárne články