Connect with us

Kultúra

Lukáš Oravec Quartet zahrá skladby z debutového albumu

Published

on

Reklama

Lukáš Oravec patrí k nastupujúcej džezovej generácii (1988), napriek mladému veku však aktívne koncertuje a od minulého roku má na svojom konte i debutové CD Lukáš Oravec Quartet feat. Radovan Tariška, ktoré vydal Hudobný fond. Koncert v rámci turné k novému cédečku sa uskutoční v piešťanskej Art Jazz Gallery Kursalon v posledný marcový piatok 28. marca o 20.00 h. Mladého trubkára bude na saxofóne sprevádzať renomovaný maďarský hudobník Sándor Molnár.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=msL7TOlTzSg[/youtube]

Reklama

Okrem skladieb z nového albumu zahrá piatková zostava Lukáš Oravec Quartet feat. Sándor Molnár v zložení: Lukáš Oravec – trúbka a krídlovka, Ľuboš Šrámek – klavír, Róbert Ragan Jr. – kontrabas, Marián Ševčík – bicie nástroje, Sándor Molnár – saxofón aj klasické džezové štandardy. Organizátorom koncertu je International jazz Piešťany, n.o. a vstupné stojí 4 €. Pozývame Vás!

Lukáš Oravec:

Reklama

Narodený 21. Októbra 1988 v Žiline. Po absolvovaní Konzervatória v Žiline bol prijatý na Royal Academy of Music Aarhus (DK) (2008/2009). Študoval odbor klasickej hudby u profesora Christiana Steenstrupa a Martina Schustera. Na jeho žiadosť mu bolo umožnené venovať sa štúdiu jazzovej trúbke pod vedením Jakoba Buchanana. V štúdiu pokračoval na Janáčkovej akademii múzických umění v Brně (CZ) (2009/2010) na katedre vážnej hudby u prof. Jana Brodu a u Jana Přibila na jazzovej interpretácii. Jednou z jeho najväčších skúseností bola stáž na Akademii Muzycznej im. Karola Szymanowskiego Katowice (PL) (2010/2011). Študoval na katedre klasickej hudby u prof. Stanislawa Dziewiora a na katedre jazzu pod vedením Piotra Wojtasika.

Od roku 2011 sa venuje štúdiu jazzovej interpretácie na Janáčkovej akademii múzických umění v Brně u profesora Juraja Bartoša a je prijatý na jazzovú katedru Master of Arts City of Vienna University (AT) (2013/2015) do triedy profesora Jörg Engels.Rodák zo Žiliny študoval po absolvovaní Konzervatória v Žiline v Dánsku, Brne, Katowiciach, aby od roku 2011 znovu študoval jazzovú interpretáciu na Janáčkovej akadémii muzických umení v Brne u profesora Juraja Bartoša.

(rek) foto: lukasoravec.sk

Populárne články