Connect with us

Kultúra

Ľudovkami odštartovali nový džezový rok

Published

on

Reklama

Plný klub Art Jazz Gallery, výborná atmosféra a výkony muzikantov, pri ktorých behali po chrbtoch zimomriavky… Aj tak vyzeral úvodný koncert nového džezového roku – 9. ročníku International jazz Piešťany 2013 v piatok 15. marca v Kursalone.

[singlepic id=40655 w=520 h=340 float=center]

Reklama

 

Odštartoval Projektom Radovana Tarišku – Folklore to jazz. Slovenské džezované ľudovky si so špičkovým saxofonistom Radom Tariškom a bubeníkom Mariánom Ševčíkom „strihali“ aj brilantný pianista Benito Gonzales z Venezuely a exotický výnimočný hráč na kontrabas Essiet Okon Essiet (USA). Organizátori si spomenuli aj na nedožité 70-te narodeniny (19. 3.) zakladateľa tradície piatkových džezových koncertov v Piešťanoch – Jozefa „Doda“ Šošoku. Svoje pocity za všetkých vyjadrila návštevníčka z Myjavy: „Koncert bol fantastický, doslova ma nabil pozitívnou energiou!“

Reklama

Koncerty v Art Jazz Gallery Kursalon pokračujú – už tento piatok (22. 3.) sa po slovenskému publiku predstaví Paul Liebermann Quartet v zložení: Paul Lieberman (USA) – saxofon, flauta, Marek Novotný – piano, Petr Tichý – kontrabas, Tomáš Hobzek – bicie. Paul Lieberman bol niekoľkokrát nominovaný na latin-jazz flautistu roku a CD „Ibeji“ na brazílska jazzové album roku. Objevil se na niekoľkých „Best of 2011“ zoznamoch. Žil v brazílskom Riu de Janeira, kde se stal nejvyťaženejším štúdiovým hráčem na saxofon a flautu. V tomto roku po prvýkrát vystupuje v Čechách a na Slovensku.

[nggallery id=2187]

(ad) Foto: Vojtech Hank

Populárne články