Connect with us

Kultúra

Lucie Bílá poteší svojich fanúšikov narodeninovým recitálom

Published

on

Reklama

Lucie Bíla príde potešiť svojich fanúšikov na Slovensko, v piešťanskom Dome umenia sa predstaví v nedeľu 25. septembra o 19:00. Na koncerte s klavírnym sprievodom Petra Maláska odspieva 18-násobná Zlatá slávica svoj narodeninový recitál, nakoľko v tomto roku oslavuje okrúhle životné jubileum.

Lucia dosiahla viaceré významné úspechy, ale za tie najväčšie považuje dve vystúpenia na hudobnom festivale Pražská jar 98. Podarilo sa jej to ako prvý popovej speváčke v histórii. Jedno vystúpenie bolo realizované s Pardubickou filharmóniou s dirigentom Douglasom Bostock, druhé s Hudbou Hradnej stráže a Polície ČR pod taktovkou Libora Peška. V oblasti vážnej hudby spolupracuje s poprednými českými symfonickými orchestrami, svetovými sólistami a dirigentmi.

Reklama

Jej talent, humor, bezprostredné vystupovanie, ale aj zmysel pre pomoc tým, ktorí ju naozaj potrebujú, ju vyniesli medzi najpopulárnejšie a najobľúbenejšie osobnosti Čiech a Slovenska. Iste aj vďaka týmto faktom je mnohonásobnou držiteľkou prestížnych ocenení – televíznych Cien TýTý, Českého slávika, Cien akadémie populárnej hudby (predtým Gramy) a mnohých ďalších významných ocenení.

-lt/Zdroj a grafika Dom umenia-

Reklama

Populárne články