Connect with us

Kultúra

Lodenicu odštartuje Slniečko

Published

on

Reklama

Dnešným večerným koncertom skupín Slniečko, Neznámi s američanom Willie Jonesom a Kamelot začína hudobný festival Lodenica. Program prvého dňa uzavrie country bál so skupinou Neznámi. Legendy country sa v Piešťanoch predstavia počas troch dní posledného prázdninového víkendu, pozvanie prijal aj spevák Chris Norman, známy najmä z pôsobenia v populárnej skupine Smokie.

[singlepic id=3321 w=520 h=350 float=center]

Reklama

Úpravami pred 14. ročníkom obľúbeného podujatia prešiel i areál piešťanského autokempingu. Príjemné prostredie sa ešte viac zútulnilo, z objektu zmizli všetky potenciálne nebezpečné stromy. „Orezali sme alebo úplne odstránili viaceré, aby sme zvýšili bezpečnosť. Pred hlavným pódiom bude k dispozícii aj veľkokapacitný stan, v ktorom sa môže ukryť pred slnkom, či dažďom až 5000 návštevníkov,“ načrtol Dušan Drobný hlavný organizátor festivalu.

Komfort návštevníkov má zvýšiť aj rozšírený sortiment občerstvenia a množstvo sprievodných akcií pripravených pre dospelých i najmenších. Pre športovcov to bude počas piatku a soboty turnaj vo volejbale, vodnom futbale a preteky dračích lodí na jazere Sĺňava. Berto Beták a jeho priatelia z farmy Humanita predstavia svoj westernový program a šarmantné kovbojky z tanečnej skupiny Maryland budú pomáhať pri učení country tancov.

Reklama

V kráľovskom stane Lodenica si budú môcť návštevníci festival vyskúšať hrnčiarsky kruh, rytie do skla a deti aj zaujímavé tvorivé dielne. Ráno sa bude cvičiť jóga.

Prebehne tam tiež výstava fotografií a premietanie filmov o prírode. Prezentovať sa bude aj ochranárske združenie VLK.

Novinkou je internetové auto, kde budú pre všetkých návštevníkov pripravené PC s internetom.

Pochopiteľne, hlavným lákadlom Lodenice sú hudobní hostia. Česká skupina Čechomor toto leto na slovenských hudobných festivaloch nevystupovala, no v prípade Lodenice urobí výnimku. Fanúšikom tak vynahradí minuloročný neodohraný koncert, ktorý prekazila búrka.

Z Česka na Lodenicu príde aj kapela Kamelot, bratia Nedvědovci, minuloročný strieborný Slávik Tomáš Klus, Wabi Daněk, Robert Křesťan a Druhá tráva, prvá dáma českej country hudby Věra Martinová a premiérovo aj Petr Spálený s Apollo Band. Z domácich účinkujúcich zoznam interpretov doplní Zuzana Smatanová, Allan Mikušek s kapelou či Bukasový masív.

Text: ts Foto: mp

Populárne články