Connect with us

Kultúra

Lodenica oslavuje 20. výročie, príde Jaromír Nohavica, František Nedvěd i Čechomor

Published

on

Reklama

Obľúbený letný festival, ktorý sa konaná vždy na konci prázdnin, sa blíži. Lodenica je tradičným  zakončením hudobného festivalového leta v Piešťanoch. Jej fanúšikovia sa tento rok konečne dočkali. Na 20. ročníku vystúpi aj česká folková legenda Jaromír Nohavica, avšak tešiť sa môžete aj na ďalšie zvučné mená.

Jaromír Nohavica

„Návštevníci nášho festivalu si dlhodobo žiadali, aby na Lodenici vystúpil Jarek Nohavica. A ja som nesmierne rád, že im toto želanie splníme práve v 20-tom ročníku festivalu,“ povedal na margo účasti legendárneho pesničkára organizátor Dušan Drobný.

Reklama

Organizátorom sa však podarilo pritiahnuť na festival a mnoho ďalších zvučných mien. Program je naozaj bohatý a potrvá tri dni.

Všetko odštartuje už spomínaný Jaromír Nohavica vo štvrtok 30. augusta o 20:00 h. Po ňom vystúpia ešte Slniečko a Jelen. 

Reklama

V piatok 31. augusta štartuje program na hlavnom pódiu o 14:00 h. Postupne sa divákom predstavia Janais, Hrdza, Szidi Tobias, Cop, IMT Smile, Hop Trop, František Nedvěd a Tie Break, Hex a Volnij Don.

V sobotu 1. septembra sa tiež štartuje na Lodenica scéne o 14-tej. Vystupovať budú Divozel, Belasí, Bukasový masív, Pavol Hammel, Lenka Filipová, Sweet, Kamelot, Ivan Mládek a Banjo Band. Vyvrcholením festivalu bude po polnoci koncert skupiny Čechomor.


-inf- Foto: -th-

Populárne články