Connect with us

Kultúra

Lodenica ohlásila prvé mená: Čechomor a Emir Kusturica

Published

on

Reklama

Festival otvorí svoje brány už 18. krát a organizátori Lodenice 2016 oznamujú prvé potvrdené mená. Zatiaľ avízovali účasť kapely Čechomor, ktorá má k Piešťanom vrelý vzťah a vždy podá vynikajúci profesionálny výkon. Podľa informácií, ktoré priniesol portál livemusic.sk, okrem tradičných hitov na Lodenici predstavia aj novinky z pripravovaného albumu. Okrem Čechomoru by sa mal tohtoročného country víkendu zúčastniť aj známy srbský filmový režisér Emir Kusturica so svojou kapelou No Smoking.

Štvrtok 25. augusta bude na Lodenici už tradične patriť country – folkovej scéne a nebude chýbať ani country bál. Hlavný program začína v piatok 26. a vyvrcholí v sobotu 27. augusta. „S radosťou Vám oznamujeme že príde ČECHOMOR. V blízkej budúcnosti zverejníme ďalšie mená našich účinkujúcich. Môžete sa opäť tešiť na zahraničného účinkujúceho. Vaše pripomienky v anketových lístkoch sme prehodnotili a budeme sa snažiť zlepšiť kvalitu sociálnych zariadení. V sprievodnom programe pre Vás pripravujeme novinky a máte sa na čo tešiť,“ uvádzajú organizátori na FB stránke festivalu. 

Reklama

Ako uvádza portál livemusic.sk, do Piešťan sa českí muzikanti tešia aj preto, že slovenské ženy, jedlo a hudba sú u nás podľa nich na najvyššej úrovni. „Lodenica je svojou atmosférou medzi festivalmi unikátom! Vieme, čo nás čaká – vždy je tu skvelé, vekovo zmiešané publikum. Nikde inde som nevidel spolu toľko vekových generácií. A aj napriek tomu, že to tam poznáme, vždy nás v Piešťanoch niečo príjemne prekvapí,“ vraví František Černý z Čechomoru. „Slovenské publikum vnímame veľmi intenzívne. Hráme množstvo krásnych slovenských ľudoviek a balád. Je v nich energia, ktorá sa nám páči a tak vám ju našim spevom vraciame. V Piešťanoch zahráme hity, na ktoré publikum čaká, ako sú napríklad „Mezi horami“ alebo „Gorale“. Nebudú však chýbať ani úplne nové skladby.  Čechomor totiž  práve chystá album s novým zvukom. Nechajte sa prekvapiť,“ dodáva trochu tajomne František Černý.

Emir KusturicaNa festival sa teší aj Emir Kusturica, ktorý svoju účasť prisľúbil na koncerte s Michalom Horáčkom 1. apríla v Incheba Expo Aréne. Informáciu priniesla stránka www.popular.sk, kde talentovaný režisér a zároveň nadšený hudobník sľúbil, že zo seba vydá maximum.

Reklama

Zdroj: FB Lodenica, www.livemusic.sk, www.popular.sk, foto: archív PNky, twitter.com/emir_kusturica

Populárne články