Connect with us

Kultúra

Leto v Radošine vyvrcholí Jánošíkom

Published

on

Reklama

Správu o hrdinovi alebo Hru na hrdinu v interpretácii Radošinského naivného divadla a Slovenského ľudového umeleckého kolektívu budete mať možnosť vidieť koncom augusta v amfiteátri v Radošine. Ako legendu uchopili do svojich rúk tieto dva súbory zistíte (ak ste teda hru už nevideli) 27. augusta.

Reklama

Legendárna hra na slovenskú legendárnu tému Jááánošííík po tristo rokoch Stanislava Štepku je v repertoári RND  od premiéry v roku 1970. V roku 2015 keď mala za sebou už takmer 1000 repríz ožila v novej a nevídanej scénickej podobe. Okrem známych a zľudovených literárnych textov, aktuálnych glos a  interpretov RND sa v ozvláštňujúcej podobe a v novej dramaturgii ku kultovej inscenáci pridali skvelí tanečníci, hudobníci a speváci SĽUK-u.

Spolu s radošincami a režisérom Jurajom Nvotom vytvorili výnimočný humorno-divadelný a aj tanečno-spevácky tvorivý kabaretný a hudobno-tanečný večer na spoločnú a známu jánošíkovskú tému. Poetika RND dostáva od SĽUK-u nový tvorivý impulz a spolu s hercami, spevákmi, hudobníkmi a tanečníkmi obdivoch umeleckých telies chcú prostredníctvom klasického titulu RND ponúknuť divákom nový, pôsobivý a originálny divadelný večer plný humoru, spevu a tanca.

Reklama

-inf- Zdroj: RND

Populárne články