Connect with us

Kultúra

Ku Dňu zeme chystá knižnica sériu podujatí

Published

on

Reklama

Akcie pre všetky vekové kategórie pripravila Mestská knižnica Piešťany pre svojich návštevníkov pri príležitosti Dňa Zeme, ktorým si ľudstvo od roku 1990 pripomína nevyhnutnosť ochrany životného prostredia.

[singlepic id=28422 w=320 h=240 float=left]Deň Zeme je najväčším sekulárnym sviatkom, ktorý sa oslavuje až v 175 krajinách sveta. Tento rok si ho môžu pripomenúť aj obyvatelia Piešťan, pre ktorých mestská knižnica pripravila niekoľko podujatí s ekologickou tematikou.

Reklama

Hodiny environmentálnej výchovy absolvujú deti z materských škôl. Starším žiakom budú prednášať lektori z centra environmentálnej výchovy Živica na témy Od bavlny po obchod, Koľko spotreboval Sokrates. Obľúbený prednášajúci Andy Popovič bude hovoriť o Pralesoch Slovenska a o našom najväčšom vodnom hlodavcovi bobrovi.

„Nielen deti, študentov, ale i pre širokú verejnosť máme pripravené výstavy. 90. výročie založenia časopisu Krásy Slovenska je výstava mapujúca históriu obľúbeného časopisu. Výstavu Zmena klímy sa ma netýka. Naozaj? sme pripravili v spolupráci so Slovenskou katolíckou charitou a začneme ju vernisážou spojenou s prednáškou (Klimatická spravodlivosť),“ informovala Dagmar Nováková z knižnice. Milovníci cestovateľskej fotografie sa môžu tešiť na výstavu Antona Fialu Aký nádherný svet – Antarktída a ostatné kontinenty.

Reklama

Informácie o dátumoch konania jednotlivých podujatí nájdete na plagáte.

[vimeo width=“522″ height=“316″]http://vimeo.com/40263585[/vimeo]

(mp)

Populárne články