Connect with us

Kultúra

Koščová a Neřež vytvorili v Kursalone posvätnú atmosféru

Published

on

Reklama

Presne 30 rokov je na scéne česká folková legenda Neřež, ktorá sa vybrala na turné po slovenských hudobných kluboch s prešovskou speváčkou Katkou Koščovou. Keďže v Piešťanoch hudobný klub nie je, zahrali vo veľkej sále Kursalonu. Vytvorili tam atmosféru ako v chráme.

[singlepic id=36706 w=520 h=340 float=center]

Reklama

 

Posvätné ticho v publiku striedali búrlivé potlesky. Na začiatku odohrali niekoľko skladieb členovia kapely Neřež sami, potom prišla na pódium Katka Koščová so svojou skupinou a okrem iného zaspievala dve skladby z pera Michala Horáčka Přes most bez punčoch a  Štědrý večer. Nasledovalo spoločné hranie s jubilujúcou českou legendou. Odzneli aj skvelé interpretácie nezabudnuteľných piesní predčasne zosnulej Zuzany Navarovej.

Reklama

REKLAMA

„Katka prišla za nami na festivale FestDobréBohunice o tretej ráno, že by si s nami rada zaspievala, že ona to vie. Mala skvelú češtinu, všetky pesničky bezchybne ovládala,“ pochválil slovenskú speváčku Zdeněk Vřešťál. Katka, iba skromne dodala, že časť z tohto príbehu bola vymyslená: „Nikdy som nepovedala, že to viem.“ Piešťanské publikum však presvedčila o opaku.

[youtube width=“560″ height=“316″]http://www.youtube.com/watch?v=03AB0quS5_k&feature=share&list=UUoWUUC7__EcwaPvLY0kLPGg[/youtube]

[nggallery id=1992]

Text a foto: Martin Palkovič

Populárne články