Connect with us

Kultúra

Kniha o dejinách Krakovian je najkrajšou monografiou o obciach

Published

on

Reklama

Publikácia Pečať našich predkov – Dejiny obce Krakovany (Stráže) získala ocenenie Fotopublicistov Slovenského syndikátu novinárov a Štátnej vedeckej knižnice ako Najkrajšia kniha a propagačný materiál za rok 2013.

10003087_519548061501744_9031402204478842165_n

Reklama

Monografia obce komplexne zachytáva dejiny od najstarších čias až po súčasnosť. Čitateľov okrem histórie prevádza mnohými oblasťami života obyvateľov Krakovian aj Straží a odkrýva krásy tradičnej ľudovej kultúry.

Kniha vyšla pri príležitosti 900. výročia prvej písomnej zmienky o obci Krakovany. Jej zostavovateľom je Andrej Filo a kolektív autorov. Redakčne, autorsky, grafickým konceptom a spracovaním sa na nej podieľala agentúra Re Public Group z Piešťan.

Reklama

REKLAMA

zverland-2-april

Súťaž obrazových, obrazovo-textových kníh a propagačných materiálov o Slovensku, slovenských krajoch, regiónoch, mestách a obciach súčasne organizuje Klub fotopublicistov Slovenského syndikátu novinárov. Najkrajšie fotografické knihy a ďalšie propagačné materiály budú vystavené spolu s najkrajšími kalendármi, v Štátnej vedeckej knižnici v Banskej Bystrici a potom budú putovať po vybraných mestách SR.

(red)

Populárne články