Connect with us

Kultúra

Klubom Žiwell otrasie tvrdý rock

Published

on

Reklama

Večer plný hard rockových skladieb sľubuje piešťanská kapela Black Diamond. V klube Žiwell zaznejú 1. marca od 20.00 h skladby z vlastnej tvorby členov kapely, ale aj známe cover hity známych rockových kapiel.

[singlepic id=20169 w=520 h=340 float=center]

Reklama

 

Kapela Black Diamond vznikla v roku 2009 v Moravanoch nad Váhom. Zakladajúcimi členmi boli Marek Lazarčík a Slávo Kotuš. Neskôr sa ku kapele pridal Marián Capák a Rastislav Valko. Kapela skúšala v kinosále, v kultúrnom dome v Moravanoch nad Váhom. Boli to skúšky rockových cover skladieb.

Reklama

Keď sa v septembri 2010 pridal k Slávovi Kotušovi, Mariánovi Čapákovi a Marekovi Lazarčíkovi bassgitarista Daniel Kučkovský začali Black Diamond skúšať predovšetkým cover skladby od rôznych rockových kapiel – od AC/DC až po ZZ Top. Po pár mesiacoch odohrali svoj prvý koncert v Moravanoch nad Váhom a k nemu sa pridali aj ďalšie.

Prelomové však bolo vystúpenie v piešťanskej pizzérii U páva. „V stred týždňa sa nám podarilo zaplniť celý podnik. Po tomto koncerte sme sa rozhodli úplne vypustiť cover skladby a pustili sme sa do tvorby vlastných vecí,“ povedal spevák a gitarista Marián Čapák.

Cieľom všetkých členov kapely boli surové rockové skladby v štýle 70. a 80. rokov. Koncom augusta sa preto zavreli do skúšobne Miška Urbana, kde vzniklo demo CD.

Vypočuť si ho môžete tu.

Autor: inf Foto: I.M.O.

Populárne články