Connect with us

Kultúra

Kino Fontána začína premietať, jún je nabitý oscarovými filmami

Published

on

Reklama

V posledný májový deň je v rámci Filmového klubu na programe Everest – najťažšia cesta dokumentaristu Pavla Barabáša. Prvé dva filmy z júnového programu ocenené Oscarmi uvedie Kino Fontána vo štvrtok a v piatok (3. a 4. 6.).
Podľa aktuálnych protiepidemických opatrení je kapacita kinosál obmedzená, návštevníci musia mať prekryté horné dýchacie cesty a nechať na seba kontakt. Do kín ich však láka premiérami nabitý program.
Kino Fontána sa počas obdobia, kedy muselo byť zatvorené, pridalo k dvom platformám, ktoré umožňovali sledovať filmové novinky online v pohodlí domova. Diváci majú túto možnosť aj naďalej, ale 31. mája môžu prvýkrát po dlhom čase navštíviť aj kinosálu a pozrieť si oceňovaný film Pavla Barabáša Everest – najťažšia cesta, ktorý mal v marci online premiéru. Každý kto pozná tvorbu uznávaného slovenského dokumentaristu určite vie, že jeho najnovšie dielo sa oplatí vidieť aj na veľkom plátne.

Na štvrtok a v piatok (3. a 4. júna) pripravilo Kino Fontána premietanie dvoch oscarových filmov. O 17.30 h to bude Krajina nomádov, ktorá získala zlaté sošky za najlepší film, réžiu a ženský herecký výkon v hlavnej úlohe. Po nej bude o 20.00 h nasledovať krimi dráma Nádejná mladá žena s Ocarom za najlepší scenár.

Animovanú novinku štúdií Disney a Pixar s názvom Duša uvidia návštevníci Kina Fontána 12. a 13. júna o 15.30 h v rámci rámci premietania pre deti. Túto komédiu si však určite užijú aj dospelí.
Súčasťou projekcie je aj krátky 6 minútový animovaný film Brloh, v ktorom si mladý zajac zaumieni vykopať svoju noru snov aj keď vlastne nevie ako na to a tak sa stále hlbšie a hlbšie ponára iba hlbšie do problémov.

Štvrtý oscarový film s názvom Otec je na programe v nedeľu 27. júna. V hlavných úlohách sa predstavia Anthony Hopkins, Olivia Colman. Snímka mala šesť nominácií, premenila dve a získala zlaté sošky za mužský herecký výkon v hlavnej úlohe a adaptovaný scenár.

Text a ilustr. foto: Martin Palkovič Zdroj: fontana-piestany.sk

Reklama

Populárne články