Connect with us

Kultúra

Kino Fontána premieta aj u vás doma, tu je návod

Published

on

Reklama

Virtuálne premietanie z piešťanského Kina Fontána štartuje v utorok 27. októbra česko-slovenskou rozprávkou Hodinárov učeň. Namiesto kinosály môžete film pozerať v pohodlí domova.

Mestské kultúrne stredisko Piešťany nadviazalo spoluprácu so Slovenským filmovým ústavom a bratislavským Kinom Lumiére a od tohto týždňa až do odvolania prísnych protiepidemických opatrení bude premietať v rámci projektu Kino doma.

Reklama

„Napriek nášmu presvedčeniu, že najlepším miestom na plnohodnotné sledovanie filmov je kinosála s veľkým plátnom a výnimočným zvukom a obrazom, mimoriadne situácie si vyžadujú mimoriadne riešenia. Ak nemôže divák prísť do kina, musí ísť kino za divákom,“ uvádza na svojej web stránke Kino Fontána.

Ide o spôsob ako môžu diváci podporiť svoje miestne kino a legálne si pozrieť vybrané filmy. Na rozdiel od video on demand služieb začínajú predstavenia projektu Kino doma vždy v presne určený čas ako live stream. Film si nemôžete stopnúť, zastaviť, pretočiť ani odložiť na zajtra, ale tak ako v kine, absolvujete ju neprerušene v stanovenom čase. Môžete (ale nemusíte) s ďalšími divákmi a diváčkami četovať online – pred, počas i po premietaní. Čet si, samozrejme, môžete deaktivovať a filmu sa venovať nerušene.

Reklama

Ako na to?
1. Skontrolujte si, či sa bez problémov viete dostať na stránku www.kino-doma.sk.
2. Overte si (pre istotu) kvalitu svojho internetového pripojenia
Zakúpte si vstupenku na web stránke fontana-piestany.sk (predstavenie je možné sledovať len na Slovensku, nekupujte si vstupenky, ak ste v zahraničí)
3. Stream je k dispozícii 15 min. pred začiatkom predstavenia:
a) Na stránke kino-doma.sk kliknite na: „Vstup do kinosály“
b) Zadajte svoje heslo (heslo nájdete v e-maile „Potvrdenie o nákupe vstupeniek“)
Ak sa vám nedarí e-mail nájsť, skontrolujte si priečinok „spam/nevyžiadaná pošta“, či „automatická pošta“.
V prípade, že vám heslo nefunguje, napíšte na info@kino-doma.sk.

Zdroj: kino-fontana.sk

Populárne články