Connect with us

Kultúra

Kapela Korene ukončí svoju prvú šnúru v Piešťanoch

Published

on

Reklama

Kapela Korene natočila svoj prvý videoklip v Piešťanoch. Práve tu tiež zakončí svoju prvú koncertnú šnúru, ktorú absolvovala na trase Trakovice, Bučany, Pečeňady, Bratislava, Nitra. Koncert sa uskutoční 13. decembra o 19:00 h v KC Apolin v Kursalone.

Reklama

Kapela sa venuje zhudobňovaniu poézie slovenských autorov 20. storočia.  Korene sú pokračovaním muzikálovej kapely Jesus Christ Superstar účinkujúcej v predstavení Divadla na TrakOch. Šesticu rôznorodých ľudí spojila  láska k hudbe a poézii. 

Korene – Nikoleta Drgoňová (gitara), Juraj Čúzy (bicie), Katarína Rajnicová (spev), Anita Hermanová (klavír), Gregor Krajčovič (spev) a Martin Jamrich (kapelník, basgitara)

Kapelu tvorí šesť  členov a pomer v nej je vyvážený, tri ženy a traja muži. „Nadchla nás myšlienka vrátiť sa k textom našich slovenských básnikov a vyniesť ich späť na výslnie, kam právom patria. Vybrali sme si autorov Anton Prídavok, Ján Kostra, Krista Bendová, Marcel Herz, Vladimír Roy, Dlhomír Poľský a zhudobnili ich básne,“ hovoria hudobníci o svojom repertoár.

Reklama

Prvý klip nakrúcali aj na Lide

Členovia kapely sú z Piešťan, Veľkých Kostolian a Trakovíc, takže bolo jasné, že prvý videoklip bude nakrúcaný v Piešťanoch, keďže toto mesto všetkých spája. Rovnako ich spája radosť zo života a hrdosť na slovenské korene. Cesta proti prúdu je viacerým členom kapely vlastná, a tak sa po nej pustili i tento raz.  Začali od konca, prídavkom – zhudobnenou básňou Rásť treba od Antona Prídavku.

Videoklip zrealizovali Mikele Carlino a Geremia Barillaro, francúzski priatelia slovenských hudobníkov. Pri exteriéroch padla voľba na piešťanské Lido a jeho očarujúcu atmosféru. Pri nakrúcaní autori okrem stromov a krásnych brečtanových porastov využili tiež UWO, ktoré vytvorili pred pár rokmi mladí architekti.  Interiérové sekvencie na nakrúcali v krásnych priestoroch  Nyáryovskej kúrie v Bučanoch.

Prvý verejný koncert odohrali Korene    19. júla 2019 v Trakoviciach.  Teraz už majú za sebou aj prvú koncertnú šnúru. Príďte si vychutnať jej záver v Piešťanoch!

-red- Foto: Korene

Populárne články