Connect with us

Kultúra

Južná Amerika očami piešťanského dokumentaristu

Published

on

Reklama

Cestopisný film dokumentaristu Miroslava Béreša na Sever od Santiaga de Chile zažije svoju premiéru už budúci štvrtok 16. júla v Piešťanskom informačnom centre. Juhoamerická krajina a jej obyvatelia, najsuchšia púšť sveta Atacama, najvyššie gejzíry sveta Tatio, či jeden zo siedmich divov sveta – Veľkonočný ostrov a ešte mnoho ďalšieho predstaví prostredníctvom 80 minútového dokumentu.

america_038 america_037 america_036Film na Sever od Santiaga de Chile rozpráva príbeh troch Slovákoch cestujúcich po juhoamerickej krajine. Od veľkých miest, cez osamelé Andy plné vulkánov, až do najsuchšej púšte sveta Atacama. Spoznávajte miestne zvyky, krásnu prírodu, či životný štýl miestnych obyvateľov. Vybrali sme sa pozrieť i na najizolovanejší ostrov na svete a zároveň jeden zo siedmich divov sveta – Veľkonočný ostrov. Ten prekvapí nielen svojimi krásami, ale kvôli odľahlej polohe aj vysokými cenami.

Reklama

 

„Zažili sme viacero zábavných i adrenalínových situácií – či už na 5000covke v Andách, alebo počas šoférovania v púštnej búrke s viditeľnosťou asi 5 metrov. Ľudia na mňa zapôsobili svojím pozitívnym prístupom k životu – sú veľmi bezstarostní,“ povedal o svojich zážitkoch dokumentarista Miroslav Béreš.

Reklama

d13cec478a-lt- foto/video: Miroslav Béreš

Populárne články