Connect with us

Kultúra

Jazzovú sezónu otvorí Romina Capitani Quartet

Published

on

Reklama

Pozývame Vás na prvý jazzový koncert v roku 2014 – v piatok 28. februára o 20.00 h – Romina Capitani Quartet.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=afIol7rwAEA[/youtube]

Reklama

Mladá talianska speváčka Romina študovala jazzový spev na konzervatóriu v Bologni, po jeho absolvovaní pokračovala na Santa Cecilia Jazz Consevatory v Ríme. Už počas štúdia získala viacero prestížnych talianskych ocenení: „Tuscia in Jazz“ 2009 – nominácia na najlepšiu speváčku, „Mediterraneo Jazz Festival“ (ostrov Elba, 2009), Národná umelecká cena v r. 2009 s big bandom Santa Cecilia Jazz Ensemble, Piacenza Jazz Fest 2009 – druhá cena so svojou skupinou Isola Jazz Quartet, Alma Jazz Music Festival 2008 (Bologna) – víťazstvo s big bandom Massima Morgantiho.

Taliansku vokalistku budú na turné po českých a slovenských hudobných kluboch sprevádzať traja českí hudobníci: Tomáš Jochmann – ak. alebo el. piano, Lukáš Kytnar – basgitara a kontrabas, Tomáš Hobzek – bicie.

Reklama

Oficiálne však otvárame nový džezový rok projektu International jazz Piešťany až v marci – 14.3. o 20,00 h formáciou zo susedného Poľska – Radek Nowicki Trio – Radek Nowicki Trio – Radek Nowicki – saxofony, Andrzej Święs – kontrabas, Sebastian Frankiewicz – bicie.

V roku 2013 vydali títo špičkoví poľskí muzikanti debutové CD „Pathfinder“, ktoré bolo nominovaní na poľskú národnú hudebnú cenu „Fryderyk“ v kategorii „najlepšie poľské jazzové album roka“. V súčasnosti pripravujú nový materiál pre druhé CD a veselo koncertujú po celom Poľsku, Čechách a Slovensku…

Okrem džezových večerov Vás pozývame i na ďalšie večery MUSIC LIVE v Kursalone vo februári, aj v marci podľa priloženého programu!

Tešíme sa na Vás,

Adriana Drahovská, za tím International jazz Piešťany a Kursalon

Foto: Angelo Bardini

TOTAL FINAL Plagat KURSALON marec 2014 RGB, A2, 3mm orez

Populárne články