Connect with us

Kultúra

Jááánošííík je vypredaný, Radošinci sa vrátia v septembri

Published

on

Reklama

Zdá sa, že obľúbenosť Radošinského naivného divadla na jeho druhej domovskej scéne, nepozná hraníc. Dom umenia upozorňuje, že predstavenie Jááánošííík po tristo rokoch je vypredané už niekoľko týždňov vopred. Priaznivci Stanislava Štepku sa však môžu tešiť na jeho staršiu hru v podaní divadelného súboru Hlavina.

[singlepic id=37894 w=520 h=340 float=center]

Reklama

V piatok 4. apríla sa v Dome umenia predstavia ochotníci z Radošiny pod režijným vedením Stanislava Štepku so štrnástou inscenáciou RND, ktorá má názov Ako bolo. Ochotníci ju s veľkým úspechom uviedli počas Radošinských Vianoc 2013. Uvidíme v nej aj viacerých Piešťancov.

Ako bolo je súčasťou trilógie, ktorú okrem tejto hry tvoria aj Ako sme sa hľadali a Ako som vstúpil do seba. Ich spoločnou témou sú veľké historické udalosti minulého storočia a ich vplyv na ľudské osudy.

Reklama

Na začiatok septembra pripravuje Dom umenia slávnostný večer pri príležitosti životného jubilea Stanislava Štepku. Uskutoční sa 4. 9. a začne slávnostnou vernisážou výstavy 50. rokov Radošinského naivného divadla. Potom sa môžu diváci tešiť na divadelné predstavenie z repertoáru RND, ktorého názov Dom umenia včas zverejní.

(inf)

Populárne články