Connect with us

Kultúra

Iron Maiden pritiahli vyše 30-tisíc fanúšikov. Z pódia odchádzali takmer nahí

Published

on

Reklama

Štvrtkový otvárací večer festivalu TOPFEST patril najmä headlinerovi v podobe legendárnych Iron Maiden . Maiden England show bola jednoznačným sviatkom pre všetkých priaznivcov heavy metalu a páni okolo Brucea Dickinsona dokázali, že ani pokročilý vek im nebráni predviesť výnimočný koncert plný efektov. Z pódia odchádzali takmer nahí.

[singlepic id=44567 w=520 h=340 float=center]

Reklama

 

Rockeri z Iron Maiden oprášili turné staré 25 rokov k albumu Seventh Son Of a Seventh Son, ktoré v rou 1988 nasledoval VHS záznam Maiden England. Že im to naozaj vyšlo, o tom svedčia aj tisíce ich fanúšikov, ktorí si včerajší koncert na letisku v Piešťanoch nenechali ujsť.

Reklama

„Som neskutočne šťastný, že koncert prebehol hladko, že sme zvládli aj nápor fanúšikov, aký tu ešte nebol, napriek tomu, že ako už býva zvykom u nás všetci prídu tesne pred začiatkom a najradšej by boli ihneď v areáli, ale predsa len taký dav skontrolovať pri vstupe a vydať náramok to nie je na 10 minút,“ povedal za organizátorov Dušan Drobný a dodal: „Už v prvý deň festivalu sme prekonali 30 tisícovú návštevnosť, čo je skvelé. Od našich vodičov viem, že skupina si slovenské publikum veľmi pochvaľovala, veľmi sme ich prekvapili vrelým privítaním, ako sme poznali ich repertoár a nemenej príjemne ostali prekvapení aj zo slovenského vína – vraj to bola hlavná debata cestou do bratislavského hotela.“

REKLAMA

bike-centrum

Ani minútu navyše sa však na Slovensku nezdržal na rozdiel od zvyšku kapely spevák Bruce Dickinson. Ihneď po poslednej skladbe sa podobne ako zvyšok kapely ešte na pódiu úplne vyzliekol z prepotených šiat a iba v trenírkach prebehol do pripraveného automobilu, kde už ho čakal župan a jedlo na cestu. O necelých 40 minút už jeho privátne lietadlo vzlietlo nad Bratislavou.

Koncert Iron Maiden urobil skvelú bodku za prvým dňom festivalu, počas ktorého sa na hlavnom pódiu predstavili aj Smola a Hrušky, Desmod, VooDoo Six, či Konflikt.

Pozrite si najprv fotogalériu zo štvrtkového popoludnia a pod ňou nájdete aj fotografie z koncertu Iron Maiden, ktoré sme publikovali včera.

Text: Tlačová správa

[nggallery id=2371]

Foto: Mário Petlák

[nggallery id=2368]

Foto: Martin Palkovič

Populárne články