Connect with us

Kultúra

Hrajú pre potešenie stromov, jeden zasadia aj v Piešťanoch

Published

on

Reklama

V New Yorku, Kalifornii i na mnohých miestach strednej Európy už členovia kapely Please The Trees stromy zasadili. V piatok 24. mája vďaka nim pribudne jeden aj v Piešťanoch, potom odohrajú koncert v klube ŽiWell spolu s Jelly Belly – pre potešenie stromov aj fanúšikov gitarovej hudby.

[youtube width=“560″ height=“316″]http://www.youtube.com/watch?v=g6Q7cG8keqU[/youtube]

Reklama

Václav Havelka a Zdeněk Zok Kadlec sa stretli v roku 2006. Havelka v tom čase pôsobil na hudobnej scéne bez sprievodnej kapely ako selFbrush a Kadlec v kapele Some Other Place, ktorá v tom čase hľadala speváka. Muzikanti si padli do oka a vznikla nová formácia, ktorá však na začiatku pochopiteľne nemala fanúšikov. Jej členovia vtipkovali, že hrajú pre potešenie stromov.

Tak vznikol názov Please The Trees. Neskôr sa rozhodli, že zasadia strom v každom meste, kde budú koncertovať. Prvý z nich rastie v New Yorku, ďalšie dva v Kalifornii…

Reklama

V piatok 24. mája zavítajú Please The Trees do Piešťan. Organizátori ich koncertu už v spolupráci s referátom životného prostredia mestského úradu našli miesto, kde popoludní zasadia strom. Večer zahrajú spolu s Jelly Belly z Košíc v klube ŽiWell.

Please The Trees získali za svoj album A Forest Affair českú hudobnú cenu Anděl. Ich vydavateľstvo úzko spolupracuje so slovenským labelom Deadred, pod ktorým vydali svoju platňu aj Jelly Belly. Zatiaľčo hudba hostí z Česka je inšpirovaná tvorbou amerických indie rokcových kapiel, Košiťania samých seba označujú za psycho-indie-shoegaze kapelu, ktorá sa osobitým spôsobom ohliada za hudbou 90. rokov.

[youtube width=“560″ height=“316″]http://www.youtube.com/watch?v=5w5Su-ahEso[/youtube]

Text: mp/ts

Populárne články