Connect with us

Kultúra

Hrad Beckov: Medový víkend, hradný biograf aj eurosuvenírové bankovky

Published

on

Reklama

Najbližší víkend na Hrade Beckov bude pestrý. Uskutoční sa tradičné podujatie venované včelám a medu, po roku opäť otvoria hradný biograf a na svoje si prídu aj zberatelia.

Druhý júlový víkend na Hrade Beckov bude venovaný podujatiu s medom a včielkami. Návštevníci si môžu tešiť na stáčanie medu, rozprávanie o včelách, výstavbu úľov a zábavnú hru pre rodiny s deťmi s včielkou Bludílkou.

Reklama

Počas oboch dní bude prebiehať na dolnom nádvorí ukážka výroby voskových sviečok. Deti si budú môcť vyrobiť za poplatok vlastnú sviečku. Ochutnávka medov s predajom. Predaj medovníkov a možnosť zdobenia vlastného medovníku za poplatok. Výstava včelárskych zariadení. Výstavné informačné panely so včelárskou tématikou.

Pre deti je nachystaná aj pátracia hra s včielkou Blúdilkou. Počas jej putovania po hrade sa dozviete milé deti veľa zaujímavých vecí o včeličkách a ich živote.

Reklama

V piatok 10. júla sa na Hrade Beckov po roku otvorí hradný biograf. Česká komédia Poslední aristokratka sa odohráva v jeseni v roku 1996-1997, kedy je Františkovi Kostkovi, vďaka svojim šľachtickým predkom, navrátený zámok Kostka, ktorý bol v reštitúcii. Rodený Newyorčan Frank s dcérou Máriou a temperamentnou, ale srdečnou ženou Vivien podniknú na tento novonadobudnutý zámok Kostka výlet. Ich predstavy o zámku a Čechách, kde nikdy neboli, sú také idealizované a romantické, že už samotný stret s českou realitou prinesie veľa zábavných situácií.

V sobotu 11. júla  si na hrade pripravili pre zberateľov Eurosuvenírových bankoviek predaj dotlače bankoviek s číslami o 10.001. Náklad v predaji bude tento rok len 4.500 ks. Z toho je časť so špeciálnou potlačou Anniversary 2020. Predaj začína na hrade Beckov o 9.00 h.

Zdroj: Tlačová správa – Hrad Beckov

Populárne články