Connect with us

Kultúra

Hostí obsluhovali divní čašníci. Chutilo vám, páni?

Published

on

Reklama

Klub ŽiWell sa v nedeľu večer premenil na divadelnú scénu. Doslova medzi divákmi tam Pavol Palec Seriš z Trenčína predviedol 20 rôznych charakterov zo zvláštneho sveta reštaurácií.

[singlepic id=47915 w=520 h=340 float=center]

Reklama

 

Jeho autorská hra Chutilo vám, páni? je prienikom pohybovej komédie s komentovanou pantomímou. Toto divadlo jedného herca zaujalo odbornú porotu na festivale Kremnické gagy a adekvátne ju ocenilo aj piešťanské publikum. Podivní čašníci v podaní Pavla Seriša sa pohybovali priamo medzi divákmi/hosťami, čo atmosféru originálneho predstavenia ešte umocňovalo.

Reklama

„Preferujem skôr divadlo, ale už som hral na podobných miestach. Hra je skladná, dá sa zahrať aj v takýchto malých priestoroch, rád s ňou cestujem,“ povedal herec, ktorý je absolventom Ateliéru klaunskej scénickej a filmovej tvorby na Divadelnej a filmovej fakulte JAMU. V Piešťanoch oslávil s Chutilo vám, páni? jubilejnú tridsiatu reprízu.

Na tomto autorskom projekte spolupracoval s českým režisérom a pedagógom Arnoštom Goldflamom. Inšpiroval sa pritom hrou Dario Fo s názvom Mistero Buffo. V prvej časti predstavil zvláštne charaktery čašníkov, ktoré znázorňoval najmä pohybom. Vďaka tomu, že ich dokázal veľmi dobre vykresliť, divákom bolo jasné, že návšteva prezidentov Gašparoviča a Klausa v tomto čudnom reštauračnom zariadení nedopadne dobre.

Malé autorské divadlo dokázalo na nevšednom mieste naservírovať poriadnu dávku inteligentnej zábavy, ktorá nebola prvoplánová. Klub ŽiWell takmer rok od svojho otvorenie presvedčil, že je priestorom, ktorý môže do Piešťan pritiahnuť podobné umelecké projekty a uspokojiť aj náročnejšie publikum.

[nggallery id=2537]

Text a foto: Martin Palkovič

REKLAMA

IJaV-2

Populárne články