Connect with us

Kultúra

Hlavné pódium Topfestu už stojí. Na letisko prídu tisíce ľudí

Published

on

Reklama

Počet obyvateľov Piešťan by sa mohol v najbližších dňoch až zdvojnásobiť. Dočasne sa na letisko totiž presťahujú tisíce ľudí z celého Slovenska aj okolitých krajín. Topfest zaznamenal najlepšiu predajnosť vstupeniek za posledné roky.

[singlepic id=32013 w=560 h=370 float=center]

Reklama

 

Rekordnú návštevnosť zaznamenal tento festival už v roku 2009, keď naň každý deň prišlo viac než 20-tisíc návštevníkov. Najväčším lákadlom je tentoraz kapela Iron Maiden, na ktorú sa podľa organizátorov chystajú autobusy plné fanúšikov aj zo zahraničia.

Reklama

Na jubilejnom desiatom ročníku očakávajú rekordnú účasť. „Počet návštevníkov obmedziť nemusíme, keďže samotný areál je nadimenzovaný na cca 60-tisíc ľudí a také číslo takmer s istotou nedosiahneme, aspoň nie tento rok,“ uviedol PR manažér festivalu Ján Kakaščík.

Od stredajšieho do nedeľného poludnia bude z autobusovej stanice premávať v pravidelných intervaloch kyvadlová doprava. Zastávku bude mať aj pri obchodnom dome Kocka.

Novinkou je veľkokapacitné parkovisko na betónovej ploche. Ďalšie bude vodičom ponúkať možnosť stanovať priamo pri svojom aute a chýbať nebude ani možnosť parkovania v stanovom mestečku. Tí, ktorí chcú stanovať pri svojich vozidlách, musia upozorniť usporiadateľská službu, aby ich mohla navigovať.

Pre motoristov prichádzajúcich po diaľnici bude lepšia ako použijú výjazd na Hornú Stredu. Tne je od veľkokapacitného parkoviska vzdialený iba 800 metrov. Vyhnú sa tak prejazdu cez Piešťany a kolónam, ktoré by mohli vznikať.

Príprava areálu letiska je už v plnom prúde. Hlavné pódium je už takmer dokončené a rastú aj ďalšie, vrátane zázemia pre účinkujúcich i návštevníkov.

Predpoveď počasia ja zatiaľ optimistická. Priebeh festivalu by nemal sužovať dážď, vietor ani extrémne horúčavy. V Piešťanoch by malo byť od štvrtka slnečno alebo polooblačno, s najvyššou teplotou vzduchu okolo 25 stupňov.

Text: Martin Palkovič Foto: Martin Palkovič a Topfest/Facebook

Populárne články