Connect with us

Kultúra

Herec a vedec ohlásili Návrat, žiaľ len na jedno predstavenie

Published

on

Reklama

Bradatá divadelná dvojica sa vrátila. Žiaľ len na jedno predstavenie, ktoré bolo výberom z ich predošlých hier. Uviedli ho 7. januára na doskách piešťanskej Malej scény MsKS . Diváci sa nasmiali do sýtosti. Kedy budú mať ďalšiu príležitosť zabaviť sa na vtipných dialógoch Tomáša Kalinčíka a Michala Nikodema nevedno. Michal síce zostáva na Slovensku, ale Tomáš sa už o pár dní bude venovať neurónom v Melbourne v Austrálii.

[singlepic id=24155 w=320 h=240 float=left]Návrat BDD bol výborný. Vzájomné vtipné doberanie dua Kalinčík Nikodem doplnili hudobnými vstupmi Peter Remiš a Michal Urban. Symbióza fungovala dokonale. Diváci sa bavili, smiali, hrali, spolupracovali, skrátka užili si príjemný večer, kedy bránica dostala poriadne zabrať. Kedysi amatérski herci, dnes už profesionáli, ale každý v inom obore. Ich cesty sa nanešťastie pre nás divákov rozišli. Jeden zostal pri herectve, druhý sa vydal na dráhu lekára a vedca.

Reklama

Viac než písmená na obrazovke určite povie úryvok z predstavenia, nech sa páči, zasmejte sa aj vy.

[youtube width=“522″ height=“316″]http://www.youtube.com/watch?v=d9aQB0ItFig[/youtube]

Reklama

Rajčiny v podaní Petra Remiša a Miška Urbana.

[youtube width=“522″ height=“316″]http://www.youtube.com/watch?v=5oPwOhegmo0&list=UUoWUUC7__EcwaPvLY0kLPGg[/youtube]

O Bradatej divadelnej dvojici

Amatérske divadlo BDD založili v roku 2000 dvaja Piešťanci Tomáš Kalinčík a Michal Nikodem. Ich prvá autorská hra sa volala Rozprávka. O rok neskôr sa Bradatá divadelná dvojica predstavila svojim fanúšikom s hrou Beduíni. Tretím kusom bolo kabaretné predstavenie Hore nohami, ktoré obsahovalo monológ s názvom Prsteň (s hosťujúcimi herečkami Katkou Kublovou a Zuzanou Žemlovou) a komédiu Posledný. Nasledovalo niekoľko ďalších úspešných hier.

Počas svojej existencie odohrala BDD predstavenia nielen pred piešťanským publikom, ale predstavila sa aj divákom v Bratislave, Trenčíne, Banskej Bystrici, Banskej Štiavnici, Prahe, Hradci Králové, Vizoviciach a Štokholme.

V roku 2003 dvojicu ocenila porota festivalu Stodůlecký Píseček v Prahe Cenou za herecký výkon, v roku 2004 bolo predstavenie Cink-cink-džjuiiifff nominované na cenu Zlatý gunár na Kremnických gagoch a v roku 2005 udelil primátor mesta Piešťany Bradatej divadelnej dvojici Cenu primátora mesta Piešťany za aktivitu v oblasti kultúry v meste Piešťany za rok 2004.

[nggallery id=1340]

Autor: ht Foto: Tomáš Hudcovič

Populárne články