Connect with us

Kultúra

Guns N´ Roses sa s Piešťanmi lúčili skladbou Paradise City

Published

on

Reklama

Na amerických rockerov čakalo 25-tisíc ľudí vyše hodinu. Podľa viacerých sa to však oplatilo. V piatok 13. júla o 23.15 h začala na piešťanskom letisku šou, ktorá trvala viac než dva a pol hodiny.

[singlepic id=32746 w=320 h=240 float=left]Prísne obmedzenia pre fotografov a kameramanov, napäté vyčkávanie a netrpezlivý dav. Aj takto to na letisku vyzeralo tesne pred začiatkom. Pískajúcich a kričiacich ľudí dlho nikto nevypočul.

Reklama

Ale zrazu pódium zhaslo, na LED obrazovke sa objavila skratka GNR a pred ňou gitarista v klobúku, aký nosil Slash. Vystúpenie Axla Rosea a nových členov Guns N´ Roses  odštartovali tóny skladby Chinese Democracy. Nasledoval notoricky známy hit Welcome To The Jungle a It’s So Easy, jedna z ich prvých skladieb. Na premiérovom slovenskom koncerte Guns N´ Roses zaznelo takmer 40 songov, vrátane tých, ktoré fanúšikovia najviac očakávali: Sweet Child O’Mine, November Rain a Knockin’On Heave’s Door.

Na pódiu jednoznačne dominoval spevák Axl Rose, ale adekvátny priestor dostali všetci členovia kapely. So svojimi sólami sa predviedli gitarista Tommy Stinson, klávesák Dizzy Reed aj sprievodní gitaristi Ashba, Ron Bumglefoot Thal a Richard Fortus. Prekvapením bolo, keď Guns N´ Roses zahrali skladbu Another Brick In The Wall od legendárnych Pink Floyd.

Reklama

Kapela dodržala playlist, ktorý bol známy už pred vystúpením. S Piešťanmi sa chceli rozlúčiť hitom Paradise City, ale potom pridali aj My Way od Franka Sinatru.

Koncert vrcholil okolo druhej v noci. To už bola nad letiskom bezoblačná obloha. Takmer celodenný dážď sa podarilo rozohnať Lucii Bílej a skupine Arakain, ktorí patrili medzi predskokanov Guns N´ Roses a koncertom si pripomenuli 30 rokov existencie. Ich spoločné vystúpenie bolo pre mnohých fanúšikov nemenej zaujímavé, ako koncert amerických rockerov.

REKLAMA

Inštitút jazykov a vzdelávania Piešťany

[nggallery id=1801]

Text: Martin Palkovič Foto: Tomáš Halo a Martin Palkovič

Populárne články