Connect with us

Kultúra

Grape festival sa v auguste premiestni z letiska do mestského parku

Published

on

Reklama

Festival Grape sa v pôvodnej podobe nemohol uskutočniť, a tak sa bude konať aspoň jeho mini verzia v mestskom parku Piešťany. Akcia s názvom Park duševného zdravia sa bude konať 6. až 8. augusta, čiže bude trvať o jeden deň dlhšie ako „veľký“ Grape.

„Názov sme poňali tak trošku s odľahčením, ale v podstate to znamená, že chceme ľuďom opäť vrátiť pocit pohody a návratu do bežného života, potom, čo museli niekoľko mesiacov sedieť zavretí doma bez možnosti kultúrneho vyžitia,“ hovorí za organizátorov Ján Trstenský.

Reklama

Každý festivalový deň sa v starom amfiteátri uskutočnia koncerty slovenských skupín, pričom kapacita priestoru je 900 návštevníkov. Využitý bude aj hudobný pavilón, kde sa predstaví úspešný stand up komedy Silné reči a doplní ho premietanie dokumentu 10 rokov Grape festivalu.

V Kursalone sa bude počas dvoch dní konať Urban Market – prehliadka nezávislej módy, dizajnu a umenia. Z letiska organizátori ešte prenesú do parku niektoré partnerské zóny a aj inštaláciu hrozna. Rovnako budú pre návštevníkov k dispozícii osvedčené festivalové gastro prevádzky a vznikne tak malá street food zóna.

Reklama

„Snažili sme sa do mestského parku preniesť kúsoček festivalu, nech ľuďom ostane letisková emócia, veríme, že sa nám to podarilo, a že si to všetci aspoň takto v malom užijeme,“ dopĺňa Trstenský.

Z programu to ale nie je všetko, pripravené sú ešte prekvapenia, ktoré organizátori pred začiatkom akcie prezradia.

Hudobný program:
Štvrtok: Le Payaco, Modré Hory, Fallgrapp
Piatok: Bad Karma Boy, Ultrazvuk, Para
Sobota: Medial Banana, Gleb, Billy Barman

Zdroj: Tlačová správa – Festival Grape

Populárne články