Connect with us

Kultúra

Grape bude aj tento rok priateľský k cyklistom

Published

on

Reklama

Sadnúť na bicykel a ísť na koncert niektorej zo zahraničných hviezd súčasnej hudby Piešťancom opäť umožní festival Grape – prvé slovenské podujatie svojho druhu, na ktorom sú cyklisti vítaní.

[singlepic id=17624 w=320 h=240 float=right]Na bicykli sa dá ísť kamkoľvek. Milovníci dobrej hudby z Piešťan majú výhodu, že to je koncerty kapiel ako Crystal Fighters alebo Citizens! tak veľmi blízko. O to viac poteší, ak sa organizátori postarajú o ich bicykle. Už vlani fungovalo počas festivalu Grape na letisku strážené parkovisko a táto služba sa osvedčila.

Reklama

„Opäť by sme chceli mať aj malú požičovňu bicyklov, spojenú so servisom,“ odkazujú organizátori a dodávajú, že v štádiu príprav je aj cyklotúra po Piešťanoch a okolí pre návštevníkov z iných miest.

Grape sa počas svojej krátkej histórie stihol zaradiť medzi desiatku najlepších malých európskych festivalov. Je to nie len vďaka interpretom, ktorých každoročne dokáže prilákať. Návštevníci oceňujú aj kvalitu iných ako hudobných aktivít. Tentoraz pribudne v areáli gastro zóna s množstvom čerstvej zeleniny z farmárskych dvorov. Naplánovaný je aj kurz varenia a návštevníkom budú variť aj muzikanti.

Reklama

Hlavnými hviezdami festivalu, ktorý štartuje v piatok 9. augusta, sú The Drums, Dub FX, Citizens!, Crystal Fighters, a Royal Republic.

Populárne články