Connect with us

Kultúra

Filmových maratóncov čaká vyše 300 minút premietania

Published

on

Reklama

Českú romantickú komédiu, nórsky krimi thriller a americký horor pripravilo kino Fontána na blížiaci sa Nočný filmový maratón. Pozerať spolu vyše päť hodín tieto rozdielne filmy vydržia iba skutoční vytrvalci. Maratón začína 30. apríla o 20.00 h v Kine Fontána.

[youtube width=“560″ height=“316″]http://www.youtube.com/watch?v=-uuJP7lXAJI[/youtube]

Reklama

Príbeh filmu Martin a Venuša začína pred 10 rokmi, na vernisáži obrazov, kedy sa mladá a nádejná výtvarníčka Vendula (Kristýna Boková) zoznámi so svojim budúcim manželom Martinom (Marek Taclík). Spoločne založia rodinu, majú dvojčatá predškolského veku a jedného maličkého syna. Martin je stále v práci, snaží sa zabezpečit rodinu, na ktorú mu nezostáva čas, naopak Vendula sa stará o domácnosť a nemá žiadny priestor pre seba. Každý robí pre rodinu maximum, ale po čase sa cítia nedocenený tým druhým. Udalosti naberú spád, keď manželia uzatvoria stávku. Martin sľúbi, že sa postará o deti a domácnosť počas jedného mesiaca. Je presvedčený, že to vlastne nie je vôbec ťažké. Nastane kolotoč humorných a nečakaných udalostí, ktoré túto dvojicu pomyselne vrátia zas na začiatok ich vzťahu. Znovu si začnú vážiť jeden druhého a navzájom sa rešpektovať.

[youtube width=“560″ height=“316″]http://www.youtube.com/watch?v=Pwmg9m5qDv0[/youtube]

Reklama

Zdá sa, že Roger Brown má všetko, čo si človek môže priať. Je najúspešnejším lovcom hláv – headhunterom – v Nórsku, je ženatý s prekrásnou galeristkou a vlastní úchvatný dom. Žije však nad pomery a potajomky kradne umelecké diela. Na slávnostnom otvorení galérie mu žena predstaví muža menom Clas Greve. Nielen, že Greve je ideálnym kandidátom na pozíciu, ktorú sa snaží Roger získať, ale je aj majiteľom originálu Rubensovho Lovu na diviaky, jedného z najžiadanejších obrazov v histórii moderného umenia. Roger vycíti príležitosť stať sa finančne nezávislým a začne plánovať svoju najväčšiu krádež. Čoskoro však narazí na problém a tentokrát to nebudú peniaze, čo ho možno pošle ku dnu… To, kedy sa na plátna kín dostane filmová podoba niektorej z kníh mimoriadne úspešného nórskeho spisovateľa Joa Nesbøa bolo len otázkou času. Všade vo svete vypredaná knižná predloha filmu Lovci hláv naznačuje, že i jej filmová podoba bude od začiatku do konca sršať napätím a nečakanými zvratmi, ale predsa len ponúkne aj omnoho viac.

[youtube width=“560″ height=“316″]http://www.youtube.com/watch?v=FKFDkpHCQz4[/youtube]

Neľútostný, krvou nasiaknutý remake filmu Evil Dead z roku 1981, ktorý sa stal hororovým medzníkom. Nekonečný prúd desivej hrôzy a efektov, ktoré vyvolávajú nočné mory, film oprávnene zaraďuje medzi kultovú klasiku. Mia je mladá dievčina, ktorej život je plný sklamania a závislosti, požiada svojho brata Davida, jeho priateľku Natalie a priateľov z detských rokov Oliviu a Erika, aby sa spoločne s ňou vydali do rodinnej chaty v lesoch, kde by jej pomohli vyrovnať sa s démonmi závislosti raz a navždy. Hneď ako tam dorazia, Mia obradne zničí svoje zásoby drog a prisahá pred svojimi priateľmi, že už na ne nikdy v živote ani nesiahne. V opustenej chate s prekvapením zistia, že sa tam ktosi vlámal. Pivnica je premenená na bizarný oltár a obklopená desiatkami mumifikovaných zvierat. Erika fascinuje prastará kniha, ktorú tam objaví. V túžbe po odhalení jej tajomstva z nej nahlas číta, bez toho aby tušil, aké následky bude jeho čin mať. Kým sa Miine abstinenčné príznaky zhoršujú, prestáva sa ovládať a pokúsi sa utiecť, ale je zastavená desivým videním. V chate sa začína správať tak násilne, že sú priatelia nútení ju spútať. Vonku zúri nebezpečná búrka a ľudia v chate sa zvoľna začínajú obracať jeden proti druhému. Kým brutalita útokov stúpa, David je postavený pred nepredstaviteľné rozhodnutia.

-inf-

Populárne články