Connect with us

Kultúra

Filmový klub láka Zázrakmi

Published

on

Reklama

Pobrežie slnkom zaliateho Talianska, bzukot včiel, stopy zaniknutej civilizácie a vôňa medu. To všetko nájdete vo filme Zázraky, ktorý toho však ponúkne ešte omnoho viac. Dej sa pohybuje na pomedzí reality a sna. Konfrontuje krásnu prírodu s náročným životom, ktorý prináša moderná spoločnosť.

Reklama

Otec Wolfgang vládne vo svojej rodine pevnou rukou. Jeho manželka a štyri dcéry žijú v zanedbanom dome a spoločne sa snažia o zachovanie tradičného spôsobu života. Ich jediným zdrojom príjmov a najdôležitejšou činnosťou je výroba medu. Med má pre nich najvyššiu hodnotu, stal sa doslova tekutým zlatom, a tak je potrebné byť pri výrobe opatrný a presný. Wolfgang nič iné nestrpí. Gelsomina je jeho najstaršou dcérou, pomáha mu s prácou okolo včiel a on sa na ňu môže vo všetkom spoľahnúť. Doslova mu vytrháva žihadlá.

Gelsominu však láka civilizácia, láka ju svet z obrazovky televízora a chcela by mu ukázať, čo všetko jej rodina vie a nie zostať v izolácii. Chce, aby patrila aspoň na chvíľu do sveta krásy, smiechu a pestrofarebných svetiel. Je tento svet naozaj hodnotný, alebo je jeho hodnota iba pozlátkou, za ktorou sa skrýva len prázdnota? Ak máte dosť šablónovitých príbehov a chcete si užiť film, nad ktorým sa treba hlbšie zamyslieť, Zázraky si dnes vo filmovom klube určite pozrite (9.2.2015 o 20:00 h).

Reklama

-lt-

Populárne články