Connect with us

Kultúra

Filmový festival Ekotopfilm – Envirofilm už o dva týždne

Published

on

Reklama

Filmoví priaznivci si vďaka festivalu Ekotopfilm – Envirofilm budú môcť v kine Fontána v Piešťanoch už 9. februára vychutnať zdarma až sedem projekcií. Organizátori s podporou Mestského kultúrneho strediska predvedú kvalitné filmy s environmentálnou tématikou, medzi inými aj Púť vody, Žiť pre vášeň alebo Tajomstvá z úľa. Piešťany sa tak pripoja k 20 mestám na po celom Slovensku, kde festival v rámci aktuálneho 42. ročníka zavíta počas tohtoročnej TOUR. 

108_zit-vasen_resize

Reklama

„Milí Piešťanci, pozývame vás na top dokumentárne filmy natočené podľa skutočnej udalosti, ktoré inšpiroval sám život. Máme pripravené filmové dokumenty o ochrane prírody, vode, klimatických zmenách, nových technológiách, výzvach, aj riešeniach. Náš festival je zadarmo! Príďte so svojou rodinou, priateľmi na krásny filmový festival o trvalo udržateľnom rozvoji,“ lákajú na festival organizátori.

Program:
17:00 – BRAZÍLIA – NA KAŽDEJ KVAPKE ZÁLEŽÍ
17:45 – ŽIŤ PRE VÁŠEŇ
17:50 – INÁ POMOC
18:00 – DISKUSIA NA „ZELENÚ“ TÉMU MESTA
19:30 – PÚŤ VODY
20:00 – KOSATKY DRAVÉ – PLUTVY PRINÁŠAJÚCE ZMENU
21:05 – TAJOMSTVÁ Z ÚĽA

Reklama

084_smutna-piesen-vody_1_resize

Veľkým lákadlom má byť pre Piešťanských návštevníkov práve pútavý program, ktorý sa začína o 17:00 premietaním filmu Brazília – Na každej kvapke záleží. Po tomto dokumente od 17:30 ukážu svoju majestátnosť Tatry filmom Pavla Barabáša Žiť pre vášeň. Filmový príbeh je o mladom študentovi Wieslawovi Stanislawskom, ktorý pred 90 rokmi vyliezol v najväčších stenách slovenských Tatier nové, náročné cesty. Dvaja priatelia sa neskôr vybrali po jeho stopách a v padajúcich lavínach i slnečných lúčoch nachádzajú jeho odkaz – ak robí človek niečo z hĺbky svojho srdca, robí to najlepšie.

O 17:50 začne film Iná pomoc, ktorý mapuje život opustených a týraných žien v kenskom meste Eldoret. Nádej do života im dávajú nové aktivity a mnohé ženy v sebe dokonca objavia podnikateľského ducha. Film Martiny Bencovej – Utešenej získal ocenenie Ekotopfilmu – Envirofilmu. Festival uzavrie svoj program filmom začínajúcim sa o 21:05 nazvanom Tajomstvá z úľa. Ako už tradične býva na Ekotopfilme – Envirofilme zvykom, vstup je pre všetkých návštevníkov zadarmo.

-lt/Zdroj: Ekotopfilm – Envirofilm, facebook/Foto: Ekotopfilm – Envirofilm-

Populárne články