Connect with us

Kultúra

Festival o cestovaní Eurotour otvoria filmom a výstavou Pavla Barabáša

Published

on

Reklama

V prvý deň prehliadky dokumentárnych a hraných filmov uvidia diváci v KSC Fontána dokument Príbeh tatranských štítov a výstavu fotografií Dialóg s planétou od Pavla Barabáša. Eurotour otvoria 13. novembra o 18.00 h.

[vimeo width=“560″ height=“316″]http://vimeo.com/35007164[/vimeo]

Reklama

Na záberoch zo siedmych kontinentov autor predstaví Zem z celkom nového pohľadu. Návštevníci festivalu budú môcť obdivovať aj jeho nové fotografie z expedície za príslušníkmi kmeňa Himbov z Namíbie. Nasledovať bude premietanie dokumentárneho filmu Príbeh tatranských štítov, v ktorom Barabáš rozpráva o histórii objavovania Tatier na pozadí krásnych obrazov hôr.

Po premietaní je na programe prednáška dobrovoľného záchranára, publicistu a znalca Vysokých Tatier Jaroslava Švorca. „Prostredníctvom jeho prezentácie bližšie spoznáme naše veľhory. Prejdeme sa tatranskými dolinami, navštívime tatranské chaty, plesá, vystúpime na niektoré z tatranských štítov, ba zavítame aj k najznámejším vodopádom,“ sľubujú organizátori festivalu z Mestského kultúrneho strediska.

Reklama

Eurotour potrvá do 15. novembra a ponúkne aj ďalšie zaujímavé filmy a prednášky. V sekcii Človek a planéta uvedie film Samsara, ktorému bude predchádzať rozprávanie piešťanského cestovateľa Igora Čecha. Podrobný program nájdete v našom Kalendári podujatí.

-inf-

REKLAMA

Populárne články