Connect with us

Kultúra

Festival Lodenica odštartuje už vo štvrtok, vrcholom má byť vystúpenie Emira Kusturicu

Published

on

Reklama

Piešťany sa už netrpezlivo pripravujú na festival Lodenica, na ktorom vystúpi aj svetoznámy Emir Kusturica. Na svojom súkromnom lietadle pristane na letisku aj so svojim The No Smoking Orchestra a fanúšikov plánujú naozaj poriadne rozdivočiť. Okrem ohnivej balkánskej šou čaká návštevníkov aj škótska kapela Middle of the Road, český Čechomor, Kamelot, bratia Nedvědovci a ďalší skvelí hudobníci. Festival sa začína vo štvrtok 25. augusta, no areál campingu Lodenica organizátori otvárajú v stredu na pravé poludnie. Keďže festival je rodinným podujatím, sprievodný program čaká aj na deti, pripravená je farma Humanita Berta Betáka s westernovými scénkami i indiánskymi stanmi, škola country tancov, premietanie filmov o prírode a trampolíny. 

IMG_6810_resize

Reklama

Festival Lodenica v Piešťanoch ponúkne vášnivé balkánske rytmy, to najlepšie z country a aj návrat švédskej legendy Middle of the Road na slovenské pódiá po 40-tich rokoch. Emir Kusturica už pripravuje svoje súkromné lietadlo, s ktorým o pár dní pristane na piešťanskom letisku. Verí, že s The No Smoking Orchestra publikum doslova dostanú do varu.

Middle of the road_resizeKusturica 4_resize„Už skoro štvrťstoročie sa snažíme robiť ľuďom radosť a sľubujem, že aj v Piešťanoch to bude silné. Slovenské publikum je skvelé. Viete oceniť hudbu, ktorá má melancholický základ a ktorá je temperamentnou kombináciou hudby Južnej Ameriky a rómskych rytmov. Veľmi sa tešíme,“ vraví Emir Kusturica.

Reklama

IMG_6846_resize

„Stanovanie v areáli Lodenice je bezplatné a zabezpečili sme aj komfortné parkovanie na vyhradenom parkovisku. Opäť vychádzame návštevníkom k dispozícii a pre tých, čo neprídu vlastným autom, sme zariadili aj kyvadlovú dopravu. Bude premávať od štvrtka 15.00 do nedeľného poludnia z a na autobusovú aj železničnú stanicu,“ vraví organizátor festivalu Dušan Drobný z agentúry Topfest.

Lodenica aj toho roku ponúka skvelý line-up, okrem ohnivého Kusturicu a škótskych popových senioroch Middle of the Road vystúpi i Kamelot, bratia Nedvědovci, Ploštín punk, IMT Smile, Desmod, Alan Mikušek a ďalší skvelí hudobníci. cechomor_kapela

„Už roky sú fanúšikovia zvyknutí, že Lodenica je dokonalý rodinný festival. Sme preto veľmi radi, že sa nám okrem hudobného programu opäť podarilo pripraviť aj super program pre najmenších. Môžu sa tešiť na farmu Humanita Bertu Betáka s westernovými scénkami a indiánskymi stanmi, na školu country tancov, ale tiež na kráľovské mestečko s premietaním filmov o prírode, knižnicou a súťažami. Nafukovadlá a trampolíny sú úplnou samozrejmosťou. Som si istý, že v Piešťanoch sa tento víkend zabaví každý, kto chce,“ uzavrel Dušan Drobný.

-lt/Zdroj: Propaganda HOUSE/Foto: E. Kusturica – René Miko, Agentúra Topfest, lt-

Populárne články