Connect with us

Kultúra

Festival Doda Šošoku ponúkne šarmantný mix jazzu, popu a klasiky

Published

on

Reklama

Headlinerom nadchádzajúceho 4. ročníka Festivalu Doda Šošoku, ktorý odštartuje začiatkom 1. júna bude Jane Monheit, ktorá patrí medzi novú vlnu moderných džezových hudobníkov tvoriacich hudbu na pomedzí popu, jazzu a klasiky, podobne ako napríklad Diana Krall či Norah Jones.

[singlepic id=28781 w=320 h=240 float=right]Jane Monheit sa narodila v Oakdale, Long Island New York, v hudobníckej rodine. V mladom veku počúvala klasiku, jazz, bluegrass a folk. Študovala klarinet a teóriu hudby. Už počas štúdia vystupovala v kluboch na Long Islande pričom jej vzorom boli Ella Fitzgerald, Sarah

Reklama

Vaughn a Carmen McRae. Ako 20 ročná obsadila druhé miesto na renomovanej súťaži Thesaloniusa Monka v New Yorku, pričom v porote sedeli špičkové svetové speváčky: Dee Dee Bridgewater, Diana Krall a Dianne Reeves.

Debut absolvoval s hudobníkmi ako Kenny Baron, Ron Carter a Lewis Nash. Pre jej tretí album In the Sun (2022) našla svoj stály Quartet, ktorý ju odvtedy sprevádza. V roku 2004 sa stala jedničkou v rebríčku Jazz – Charts v USA a pop prvý raz sa dostala do prvej stovky Pop – Charts.

Reklama

Jane Monheit privedie do Piešťan svoje osvedčené trio. Na klavír bude hrať Michael Kanan, na kontrabas Neil Miner a na bicie Rick Montalbano.

Koncert si budete môcť vychutnať počas hlavného festivalového večera v sobotu 9. júna o 21:30 h v piešťanskom Dome umenia. Predaj lístkov pripravujeme cez www.ticketportal.sk alebo v pokladni Domu umenia Piešťany.

[youtube width=“522″ height=“316″]http://www.youtube.com/watch?v=EP_5veYs1vE[/youtube]

-inf- foto: janemonheitonline.com

Populárne články