Connect with us

Kultúra

Festival Brazil Visual otvorili kresbami detí

Published

on

Reklama

Pohľad žiakov piešťanských základných škôl na Brazíliu. To je téma výstavy, ktorá odštartovala festival brazílskych filmov a kultúry. Na Malej scéne MsKS je prístupná do konca týždňa.

MP 06-09-14 110429

Reklama

Počas nasledujúcich dní sa tam tiež premietajú filmy, ktoré majú piešťanským divákom túto juhoamerickú krajinu priblížiť. Spoznajú ju však aj vďaka nápojom a jedlám. Tie organizátori ponúkali návštevníkom otvorenia výstavy, ale k dispozícii boli aj v sobotu v klube ŽiWell, kde sa predviedli tanečníci Capoeiry – brazílsky bojového tanca bývalých otrokov.

„Cieľom festivalu je priniesť nový pohľad na túto krajinu,“ povedala na otvorení výstavy organizátorka Elena Seitlerová. Primátor Remo Cicutto vyzdvihol snahu usporiadateľov priniesť do Piešťan nový druh podujatia.

Reklama

Reklama

heaven rest

Festival sa okrem Piešťan uskutoční aj v Košiciach, Banskej Bystrici, Bratislave a Spišskej Novej Vsi. Premietnu na ňom niekoľko filmov, ale súčasťou programu je aj štvrtkový priamy úvodného zápasu futbalových majstrovstiev sveta medzi Brazíliou a Chorvátskom. Bodkou za pestrým programom bude cestovateľské rozprávanie a predstavenie knižky Pieštu Vandala s názvom Fak ju en daj! Brazília v kŕči. Známy hudobník v nej popisuje svoju cestu po brazílskych rodiskách hard-corovej hudby.

Podrobný program nájdete na tejto adrese. Každý deň môžete tiež súťažiť o vstupenku na večerný film.

(mp)

Populárne články