Connect with us

Kultúra

FestDobréBohunice zverejňujú prvých headlinerov

Published

on

Reklama

V posledný júlový víkend (29.-31.7.2011) sa v Jaslovských Bohuniciach uskutoční už deviaty ročník festivalu, ktorý sa snaží podporiť menšinové akustické žánre ako i navodiť príjemnú a určite festdobrú atmosféru. Osvedčení headlineri, nováčikovia na scéne folk a country, či legendy týchto žánrov každoročne lákajú tisícky návštevníkov.

[singlepic id=2635 w=320 h=240 float=left]Trojdňové FestDobréBohunice tentokrát prizvezú spoza rieky Moravy Kamelot, Wabiho Daněka, Žalman a spol, Poutníkov, Žambochov, či Františka Nedvěda. Zo Slovenska nebude chýbať v súčastnosti asi najúspešnejšia country skupina Neznámi, víťaz CocaCola Popstar Bystrík, ktorý má k týmto žánrom naozaj blízko ako i prvá slovenská superstar Katka Koščová, ktorá si našla svoj vlastný štýl popretkávaný jazzom, šanzónom a folkom.  Zaujímavým objavom je určite Robo Hulej a Spod Budína, ale poteší vás aj folková klasika Náhodní Pocestní.

Reklama

Jeden z prvých zverejnených zahraničných interpretov je Jonathan Maness z USA, ktorý sa predstaví v doprovode Cauldron Mountains.  FestDobréBohunice nie sú len o hudbe, ale aj o príjemnej atmosfére a množstvom sprievodných podujatí, kde sa vynímajú tradičné Majstrovstvá vesmíru v skákaní pupkáčov na priľahlom rybníku, tvorivé dielne remeselníkov, či umelcov, detské mestečko, divadlo a množstvo súťaží.

Organizátori už tradične začínajú s predpredajom za neuveriteľne nízke ceny a tak si budúci návštevníci mohli zakúpiť trojdňovú permanentku za 6 eur. Predpredaj doposiaľ využilo viac než 1000 záujemcov o tento zážitkový festival. Do konca marca je ešte stále v sieti Ticketportal akciová permanetka, s ktorou stále môžete ušetriť. Organizátor podujatia Ivan Cali Podolský navyše sľubuje v dohľadnej dobe zverejniť ďalšie zvučné domáce i zahraničné mená. Viac informácií na www.festbohunice.sk alebo na http://www.facebook.com/group.php?gid=62742569136.

Reklama

Pozrite si fotogalériu z minulého ročníka:

[nggallery id=93]

Zdroj: ts Foto: Martin Viazanko

Populárne články